Annons

Tvisten med Li Fen delar spelarna

Veronica Mattiasson håller med klubbledningen om att helt bryta med Li Fen. Angelica Augustsson ser däremot gärna att Li Fen kommer tillbaka.
Sport • Publicerad 25 januari 2006

Lagkamraterna i Trelleborgs BTK har försökt få Li Fen på andra tankar. Men hon har bestämt sig - det blir inget spel förrän barnet är fött.

Beslutet delar Ladies Team i två läger. Angelica Augustsson vill gärna se kinesiskan i Trelleborgs färger igen.

Annons

– Li Fen betydde allt för oss när vi tog SM-guld och jag tycker det är lite löjligt att hon inte är välkommen tillbaka. Jag menar, vi hade kunnat bli trea eller fyra i år och sedan vunnit SM-guld igen 2007 med henne i laget. Vi kommer inte hitta någon bättre spelare, säger Angelica.

– Synd att det ska sluta så här. Jag ville få henne till en barnmorska som kunde förklarat för henne att det inte är någon fara. Angelica, själv gravid i femte månaden, planerar att spela i elitserien om två veckor, kanske till och med mot Råå den 18 februari.

– Inga problem, du vet att jag aldrig rört mig när jag har spelat.

Något spel i slutspelet är dock inte aktuellt och lagledaren Inge Augustsson anser att det är skillnad mellan Angelica och Li Fen.

– Li Fen är stjärnan som vi kan ställa krav på, de kraven har vi inte på Angelica och vi har inget skrivet kontrakt med henne, säger Inge.

Till skillnad från Angelica anser Veronica Mattiasson att Li Fen gjort sitt i TBTK.

– Hon har svikit hela klubben, hela Trelleborg och hela Sverige. Jag tar inte pingisen på så mycket allvar men jag tycker synd om pappa (Inge) som offrat så mycket och Marie (Olsson) som flyttat hit för att få bra träning med Li Fen.

Så det är rätt att bryta helt med henne?

– Ja, jag vill aldrig spela ihop med henne igen. Vi har alla offrat något, men hon har gjort precis som hon vill. Jag tror hon har planerat att bli gravid. Marie Olsson anser att Li Fen borde spela.

– Vad är hon i, andra eller tredje månaden? Då tycker jag hon kan spela fram till finalen. Jag tycker det år tråkigt, kan inte fatta att det är sant så här mitt i säsongen.

Annons

Sandra Johansson har varit med om en liknande händelse när hon spelade i Varberg.

– Det var likadant där med en spelare från Kina. Det är i deras kultur, de anser att det kan skada fostret om man spelar.

– jag tycker ändå att det är dåligt, man kan planera det här med barnafödandet och det är inte stor chans att bli gravid om man inte vill. Jag tycker inte det är sjysst mot laget.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons