Annons

Två USM-guld till Trelleborgs ABK

Det gick ungefär som väntat för TABK-lyftarna i USM " det vill säga riktigt bra. 17-åringarna Ragnar Öhman och Christoffer Granlund vann guld.
Sport • Publicerad 4 juni 2005

TABK-tränaren Ingmar Aldenhov tippade i Allehanda innan USM i Skara att Ragnar Öhman och Christoffer Granlund skulle ta guld, Alexander Holm silver och Oscar Svensson brons.

Exakt så blev det! Som grädde på moset blev Ragnar Öhman dessutom utsedd till bäste lyftare.

Annons

I tyngsta klassen +94 tog Ragnar 115 i ryck och 150 i stöt vilket gav 265 totalt.

Haninges Kristoffer Jirebeck bjöd visst motstånd i ryck men då ville Ragnar ha 115 kg på stången, svenskt ungdomsrekord " vilket han klarade lätt. 150 kg i stöt var också svenskt rekord. Ragnar har besvärats av en handledsskada men det var alltså inget som störde talangen.

Christoffer Granlund tog sin guldmedalj i viktklassen under Ragnar, 94 kg. 86 i ryck, 102 i stöt och 188 kg totalt.

– Han har gått farmåt mycket. Han har talang och tar han det bara på fullt allvar kan han bli riktigt bra, säger Aldenhov.

Alexander Holm, också 17 år, tog silver i 69 kg med 85+95=180.

– En jättetalang som gjorde en mycket bra tävling. Kan utvecklas mycket med rätt träning.

Oscar Svensson, 13, kunde på grund av knäproblem inte få ut allt men tog trots det en bronsmedalj i 56 kg, detta med resultatet 51+65=116.

– En liten stark kille som alltså kan ännu bättre, säger Ingmar Aldenhov.

Jonas Gustafsson

Tyngdlyftning Trelleborg
Tyngdlyftning Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons