Annons

Två trelleborgare uttagna i landslaget

Joakim Limås och Linus Strömberg i Trelleborgs Bågskytteklubb, har blivit uttagna till en världscuptävling i Berlin i juli.
Bågskytte • Publicerad 22 juni 2018
Joakim Limås. Arkiv/2017
Joakim Limås. Arkiv/2017Foto: Sara Johari

Linus Strömberg har varit en stor talang i många år och skördat framgångar internationellt som junior. Numera är han skytt även i seniorlandslaget.

Joakim Limås var aldrig blågul skytt som ungdom eller junior, men nu har han tagit plats i seniorlandslaget.

Annons

– Det blev rakt in i seniorlandslaget i stället. Det är riktigt kul att få skjuta mot de bästa i världen, säger 23-årige Joakim Limås.

För en månad sedan gjorde han debut i blågult när han, tillsammans med Linus Strömberg, sköt i världscupen i Turkiet.

– Det gick helt okej då med tanke på hur nervös jag var. Man behöver nog skjuta i några tävlingar internationellt för att övervinna nervositeten. Nu var inte siktet alltid inställt i mitten som jag har det här hemma, säger Joakim Limås, som kom runt 60:e plats i Turkiet.

Linus Strömberg placerade sig cirka 20 platser högre upp i resultatlistan.

Världscuptävlingen i Berlin avgörs 16-22 juli. Limås och Strömberg är två av de fyra manliga compound-skyttar som förbundskapten Anders Malm skickar till Tyskland.

Det har skett en liten föryngring i seniorlandslaget.

– Vi är några yngre som får chansen att känna på hetluften nu så det är kul, säger Joakim Limås.

Närmast laddar dock skyttarna i Trelleborgs Bågskytteklubb för SM som avgörs första helgen i juli i samband med SM-veckan i Helsingborg och Landskrona.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons