Annons

Två trelleborgare till VM

Glenn Linsjö och Magnus Carlsson är historiska. Aldrig förr har två trelleborgare representerat Sverige i bågskytte. På tisdagen blev trelleborgarna uttagna till inomhus-VM som avgörs om tre veckor och förbunds-kaptenen hoppas på medaljer.
Sport • Publicerad 2 mars 2005
Visst blev han uttagen till VM, Magnus Carlsson. Trelleborgs Bågskytteklubb har därmed två skyttar med på VM – Magnus i compound och Glenn Linsjö i fristil.BILD: Mårten Svemark
Visst blev han uttagen till VM, Magnus Carlsson. Trelleborgs Bågskytteklubb har därmed två skyttar med på VM – Magnus i compound och Glenn Linsjö i fristil.BILD: Mårten SvemarkFoto: 

Glenn Linsjö har sedan några veckor tillbaka varit självskriven i landslaget. På tisdagen blev det klart att han får sällskap av Magnus Carlsson, även han från Trelleborgs Bågskytteklubb.

– Kanon! Det ska bli häftigt, säger Magnus Carlsson.

Annons

Magnus Carlssons landslags-plats var inte självklar. Förbunds-kaptenen säger att en handfull namn diskuterades när det gällde den tredje platsen i compoundlandslaget.

– Bland annat var Trelleborgs Christian Skånhed med i snacket. Det var stenhårt om placeringarna men Magnus har gjort bra ifrån sig. Det här blir hans första landslagsuppdrag inomhus och det ska bli spännande, säger Gullimar Åkerlund som har stora förhoppningar på laget.

– Våra tre skyttar bildar ett oerhört bra compoundlag. Vi siktar på lagmedalj.

Inomhusmästerskapet blir Glenn Linsjös första landslags-uppdrag.

Magnus Carlsson har varit med två gånger innan " VM 2003 och EM 2004 " och båda gångerna har han blivit bäste svensk.

– Men tidigare har jag mest varit nöjd att vara med. Nu är jag mer bekväm i rollen och det kanske inte är realistiskt med medalj men jag tror jag kan bli bland de tio bästa, säger Magnus som liksom förbundskaptenen tror på goda chanser till lag-medalj.

– USA är favorit och kan vi ha flyt och få dem på motsatt sida så kan det bli riktigt bra. Förra inne-VM blev det svenskt silver. Magnus Carlssons stora mål detta år är egentligen EM i sommar.

– Jag tycker det är roligare att skjuta utomhus. Det handlar om ett längre avstånd (70 och 90 meter jämfört med 18 meter inomhus). Inomhus kan man egent-ligen bara tappa poäng. 580 poäng på 60 pilar är relativt dåligt och skjuter man en dålig serie är det nästan omöjligt att ta igen. Utomhus är det ingen som bara skjuter tior och det blir mera fight.

Men nu är det inomhus som gäller och för Magnus del handlar det om hårdträning.

– Det är kort tid att förbereda sig men nu är det som det är. Jag kommer träna en eller två gånger per dag och sedan drar jag ned på träning och kör ett par pass sista veckan så jag är riktigt laddad när tävlingen börjar, säger Magnus Carlsson. Enligt Gullimar Åkerlund är det Glenn Linsjö som har störst chans att nå en individuell topplacering av de två trelleborgarna.

Annons

– Glenn har verkligen utvecklats. Han har skjutit bra hela säsongen och i princip klarat kvalgränsen varje tävling. För närvarande är han etta i Sverige i fristil.

– Kan han upprepa de resultat som han gjort i vinter, där han skjutit 585 och 587, får konkurrenterna se upp. Jag tittade på resultaten från helgens tävling i Las Vegas, den största inomhustävlingen som finns, och där vann man på 586 poäng. Det här ska bli jäkligt spännande, säger Gullimar Åkerlund.

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

BÅGSKYTTE TRELLEBORG
BÅGSKYTTE TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons