Annons

Två spelare klara för TFF-dam

TFF:s damlag förstärker inför höstsäsongen i division ett. En målvakt från USA och en offensiv spelare från FC Rosengård 1917 har skrivit på för klubben.
Fotboll • Publicerad 22 juli 2022
Johan Bauer, sportchef, TFF dam. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FF
Johan Bauer, sportchef, TFF dam. Foto: Björn Sandberg/Trelleborgs FF

TFF ligger tvåa i division ett södra Götaland och är med i kampen om att gå upp till Elitettan. Nu har klubben gjort klart med två spelare för att förstärka inför resterande del av säsongen.

De som skrivit på är 23-åriga målvakten Jennifer Wandt från USA och 18-åriga Rio Strand från FC Rosengård 1917.

Annons

Jennifer Wandt var och bekantade sig med Trelleborg och TFF i en veckas tid under våren då hon tränade med laget. Målvakten har senast tillhört Baylor University Athletics.

– Jennifer gjorde en bra vecka med oss och vi har haft en fortsatt dialog med henne. Det är en målvakt som har erfarenhet från collegeligor i USA och har stark i både luftspelet och i spelet med fötterna, säger Johan Bauer, sportchef för TFF:s damlag, i ett pressmeddelande.

Även 18-åriga Rio Strand har skrivit på. Hon är offensiv spelare och kommer senast från seriekonkurrenten FC Rosengård 1917.

Den här säsongen har hon bara gjort fyra inhopp i division ett, på grund av skadeproblem, men totalt har hon spelat 25 matcher i serien och gjort 10 mål.

– Hon kan spela på alla våra offensiva positioner och har bra fötter, bra fart och ett härligt spelsinne. Dessutom är hon från Höllviken så det är en spelare från närområdet som ansluter, säger Johan Bauer, i pressmeddelandet.

TFF möter nästa lördag, den 30 juli, BK Häcken i en träningsmatch. Återstarten i division ett sker den 6 augusti borta mot Halmstads BK.

TFF ligger tvåa i division ett södra Götaland, efter 31 inspelade poäng på 12 matcher. Eskilsminne leder, på samma poäng, men har då spelat en match mer.

”Det är en målvakt som har erfarenhet från collegeligor i USA och har stark i både luftspelet och i spelet med fötterna.”
Johan Bauer, sportchef TFF dam.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons