Annons

Två nyckelspelare lämnar TFF – ”Jag har något på g utomlands”

Två spelare som haft viktiga roller i laget lämnar TFF. Klubben meddelar att varken Johan Blomberg eller Petar Petrovic fortsätter.
Fotboll • Publicerad 23 december 2022
Petar Petrovic deppar efter matchen mot Jönköpings Södra.
Petar Petrovic deppar efter matchen mot Jönköpings Södra.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Både Johan Blomberg och Petar Petrovic kom till TFF inför säsongen 2021. Johan Blomberg har varit lagkapten och Petar Petrovic var lagets bäste poängspelare 2021.

Men det blir ingen fortsättning i TFF för dem.

Annons

Peter Petrovic anslöt från konkurrenten Östers IF inför säsongen 2021.

När TA-sporten når Petar Petrovic berättar mittfältaren att han pratade med TFF:s sportchef så sent som under torsdagen.

– Jag pratade med ”Salle” [TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson] igår, men han har haft kontakt med min agent också. Jag tror att det beslutades för knappt en vecka sedan, säger Petar Petrovic.

Blev du erbjuden en förlängning av TFF?

– Sånt får du ta med min agent, men det jag kan säga är att min målsättning har varit att gå vidare. Inte för att jag inte trivts i Trelleborg, jag har bara positivt att säga om TFF som fotbollsklubb, men jag vill testa på något nytt. Jag har fyllt 27 år och jag vill testa på något nytt. Sen får vi se vilka dörrar och möjligheter som öppnar sig, säger Petrovic.

Någon ny klubb för yttern är ännu inte klar.

– Jag har något på g utomlands. Sen så lockar allsvenskan, absolut. Vi får se om någon dörr öppnar sig där, men jag har hela tiden sagt att jag vill testa på allsvenskan. Om inget i allsvenskan öppnar upp sig får vi se vad det blir. Jag rushar inte fram något, jag tar den tiden som behövs för att ta rätt beslut, säger 27-åringen.

Efter ett imponerande 2021 där Petrovic stod för åtta mål och sex assist blev 2022 ett tyngre år. En korsbandsskada höll honom borta från fotbollsplanen i nästan nio månader.

– 2021 var ett fantastiskt år innan jag åkte på en korsbandsskada. Jag har bra minnen, det finns fina människor i klubben. Det har varit en bra period där jag också fått bo i min hemstad Malmö, säger han, och tillägger:

–Sen är det klart att det varit lite tuffare när jag varit skadad, sen vill jag inte gå in på detaljer.

Annons

TFF:s sportchef Salif Camara Jönsson önskar Petrovic lycka till i framtiden på klubbens hemsida.

– Petar gjorde ett bra 2021 med både mål och framspelningar och har kämpat hårt för att komma tillbaka från den svåra skada han ådrog sig i slutet av den säsongen, säger Salif Camara Jönsson.

Johan Blomberg var i år lagkapten, men har även han dragits med skador under säsongen.

– Johan har varit ett föredöme på och utanför planen under sin tid i klubben. Han alltid gett 100 procent för Trelleborgs FF i både träning och match och vi önskar honom all lycka framöver, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF, till klubbens hemsida.

Johan Blomberg berättar för TA-sporten att han erbjöds nytt kontrakt, men att villkoren var för dåliga.

– Jag fick ett kontraktsförslag för någon månad sedan. Där skulle min lön sänkas med över två tredjedelar, det var inga villkor som jag var beredd att skriva på, säger han till TA-sporten.

Johan Blomberg berättar att han var beredd att gå ned i lön, men inte i den utsträckning som det handlade om i kontraktsförslaget.

– Jag tackade nej, sedan har det både från min sida och från klubbens sida vuxit fram; de var inte beredda att erbjuda något annat och jag var inte beredd att skriva på för de villkoren. Då blev det rätt naturligt att det inte blev någon fortsättning.

Efter två år i TFF fortsätter karriären någon annanstans. 35-åringen känner att han har mer att ge på elitnivå.

– Jag känner ingen stress, jag vet att det finns intresse. Sedan ska det vara något bra, något intressant. Jag är öppen för det mesta. Jag får se vad det finns för alternativ och ta ställning till det, säger Johan Blomberg.

Johan Blomberg deppar efter matchen mot Halmstad den 3 augusti.
Johan Blomberg deppar efter matchen mot Halmstad den 3 augusti.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Jonas BergströmSkicka e-post
André SpångSkicka e-post
Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons