Annons

Två meriterade spelare återvänder till Trelleborg

Två spelare med meriter från allsvenskan och division ett är tillbaka i Trelleborg. Axel Björklund och Tobias Dyk väljer båda att återvända till Trelleborgs IF. ”Oerhört roligt att vara tillbaka”, säger poängkungen Tobias Dyk.
Ishockey • Publicerad 13 juli 2023
Axel Björklund försöker vinna pucken i en match mot Osby 2021.
Axel Björklund försöker vinna pucken i en match mot Osby 2021.Foto: Tomas Nyberg

Trelleborgs IF jobbar på att få ihop truppen till kommande säsong. Och klubben har lyckats få hem två meriterade spelare. Såväl Tobias Dyk som Axel Björklund återvänder till Söderslättshallen efter spel i Pantern.

Tobias Dyk spelade i Tif 2019 till 2021 efter att ha värvats från Kristianstad i division ett. Sin första säsong i klubben gjorde forwarden 52 poäng i division två.

Annons

Han lämnade Tif 2021 för Pantern, där han gjort 117 poäng på två säsonger, i division tre och två. Dyk har 13 matcher i allsvenskan på sin meritlista, med Asplöven 2015-16. Han har även gjort 95 matcher i division ett.

– Oerhört roligt att vara tillbaka i den svarta och gröna tröjan. Efter en bra dialog med ledarstaben som presenterade klubbens visioner så kändes detta som en resa jag vill vara med på. Vi har ett spännande lag på gång och det ska bli intressant och roligt att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger forwarden till Trelleborgs IF:s hemsida.

Axel Björklund lämnade Tif för ett år sedan efter två och en halv säsong i klubben. För två säsonger sedan gjorde backen imponerande 34 assist på 38 matcher i division två.

– Spännande att vara tillbaka i Trelleborg. Tankarna har gått lite fram och tillbaka om jag skulle fortsätta spela eller inte, men efter lite distans från ishockeyn så känner jag att jag har mer att ge och Trelleborg ligger mig varmt om hjärtat. Jag har haft en bra dialog med både Linus (Nordberg), Kewin (Hasselquist) och några från laget och det verkar vara en spännande resa som jag gärna vill vara med och bidra på, säger Axel Björklund, till klubbens hemsida.

Björklund har 20 matcher i allsvenskan med Pantern, säsongen 2017-18, på sitt cv. Han har även gjort 79 matcher i division ett, i Helsingborg och Hanhals.

”En resa jag vill vara med på. Vi har ett spännande lag på gång.”
Tobias Dyk, nyförvärv Tif.
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons