Annons

Två medaljer till TSS första dagen

TSS-simmarna öppnade SM/JSM i Halmstad på bästa sätt. Pontus Ericsson fick med sig ett JSM-silver på 200 meter frisim och Adam Olsson ett JSM-brons på 400 meter medley.
Sport • Publicerad 26 juli 2007

På onsdagsförmiddagen simmade Pontus Ericsson hem silvret på tiden 1.54,51.

– Jag är nöjd, guldet var det inte så mycket att göra åt. Tiden var helt okej; det var ju ett morgonlopp och jag är inte riktigt vaken då, sa Pontus.

Annons

Finalloppen i JSM fungerar som försökslopp i seniortävlingen och Pontus silverlopp tog honom vidare till SM-semi. Väl där simmade han in på tredje bästa tid, 1.54,32.

– Semin kändes riktigt bra, jag var avslappnad och hade läget under kontroll.

I kväll går SM-finalen och då hoppas Pontus på en ny medalj.

– De två första platserna blir svåra, men jag kan fortare i finalen, sa Pontus.

Final på 200 meter frisim och lagkapp 4x100 meter står på morgondagens program för Pontus som redan börjat snegla mot lördag.

– 400 metersfinalen går på lördag. Där satsar jag på SM-guld och att göra under 4 minuter för första gången. Ett JSM-brons på 400 meter medley med tiden 4.42,57, bara t0lv hundradelar före fyran. Sedan en sjätte plats i SM-finalen på 4.43,71, så inledde Adam Olsson mästerskapet.

– Det kändes mycket bra. Jag är väldigt nöjd. Tiderna var väl inte jättebra, men jag har inte tränat nån medley den här säsongen, sa Adam.

För Adam är fredagens 1 500 meter frisim och söndagens 800 meter frisim de stora målen. Så innan dess blir det mest till att "glida runt" som han själv uttryckte det. Även om han precis som de andra TSS-simmarna i Halmstad har en lagkapp att tänka på i dag.

– Det blir kul men vi tar ganska lätt på 4x100 meter, sa Adam.

För de två andra TSS-simmarna blev det godkända insatser.

Annons

Göran Ericsson gick vidare från försöken på 200 meter frisim med tiden 1.51,96. Men åkte sedan ut i semifinal.

Martin Söderström simmade 50 meter bröstsim och hamnade på 15:e plats bland juniorerna och 28:e plats seniorerna med tiden 31.04.

Allt som allt en lyckad första dag för TSS.

Helena Jönsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons