Annons

Två mål och en assist av Johnson

Två mål och en målgivande framspelning. Testspelande jamaicanen Ryan Johnson gjorde ett gott intryck på Höllvikens konstgräs. – Man kan inte begära mer, sa assisterande TFF-tränaren Benny Mårtensson.
Sport • Publicerad 14 februari 2007
Vill bli TFF:are. Ryan Johnson lär åtminstone inte ha försämrat sina chanser till ett kontrakt efter gårdagens halvlek på Höllvikens konstgräs. BILD: Tomas Nyberg
Vill bli TFF:are. Ryan Johnson lär åtminstone inte ha försämrat sina chanser till ett kontrakt efter gårdagens halvlek på Höllvikens konstgräs. BILD: Tomas NybergFoto: 

En ung, reservlagsbetonad TFF-upplaga vann den bitvis regntunga träningsmatchen mot Höllviken med 3– 2.

Man gjorde det efter att ha kört över motståndet första kvarten.

Annons

Så långt 3– 0 efter två mål av Ryan Johnson och ett av Mikael Havik. Ryan Johnson och Fredrik Jensen bildade anfallspar i första halvlek med gott resultat.

– Ryan är irrationell. Han visar sin målfarlighet, tar emot bollen, fördelar den och är också bra inne i boxen, berättade Benny Mårtensson.

Det blev bara en halvlek för Ryan, precis som det var tänkt på förhand.

– Han var lite sliten efter styrketräningen i går, motiverade Benny Mårtensson.

Ena målet gjorde han efter eget dribblingsnummer där han chippade bollen över målvakten.

– Jag är nöjd, jag ville göra mål och det gjorde jag, det är ju en forwards jobb, bedömde Ryan den egna insatsen. 22-åringen vill inget hellre än att skriva kontrakt med TFF. Att spela i USA igen ser han inte som något alternativ. Efter en halv vecka och två testmatcher i TFF känner han sig redan hemma i gruppen.

– Det är mycket avslappnat, som en familj. De behandlar mig som om jag vore en i laget. Jag hoppas jag får skriva på snart, berättade han.

Som testspelare känner Ryan Johnson ändå av pressen att prestera.

– Jag är nervös innan, men när man väl är ute på plan är det som vanligt, då tänker man inte på det.

På lördag möter TFF Halmstad borta – då synas jamaicanen en tredje gång.

Annons

– Den 19:e åker jag tillbaka till USA igen, berättade Ryan.

Fram till dess är det upp till TFF att utvärdera om Ryan Johnson är den spelartyp man är ute efter.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons