Annons

Två lätta segrar för Ladies Team

Trelleborgs BTK hade inga problem med Råå och får därmed gälla som favorit i kvartsfinalen lagen emellan. "Inte en chans vi förlorar mot dom här", säger TBTK-tränaren Mikael Mattiasson.
Sport • Publicerad 20 februari 2005
TBTK tar sats mot SM-finalen. Marie Olsson och hennes lagkamrater visade att Råå inte ska behöva bli något hinder på vägen. Bild: Claes Nyberg
TBTK tar sats mot SM-finalen. Marie Olsson och hennes lagkamrater visade att Råå inte ska behöva bli något hinder på vägen. Bild: Claes NybergFoto: 
Stilstudie på Angelica Augustsson i servetagen.
Stilstudie på Angelica Augustsson i servetagen.Foto: 
Det blir snart repris på mötet TBTK–Råå. Men då kommer det att handla om SM-kvartsfinal.
Det blir snart repris på mötet TBTK–Råå. Men då kommer det att handla om SM-kvartsfinal.Foto: 
Veronica Mattiasson har varit sjuk men är nu på väg tillbaka. Genom att besegra Råås Anna Olsson i en femsetare i den sista singelmatchen ordnade hon segerläge inför dubblarna.
Veronica Mattiasson har varit sjuk men är nu på väg tillbaka. Genom att besegra Råås Anna Olsson i en femsetare i den sista singelmatchen ordnade hon segerläge inför dubblarna.Foto: 

Trots att två tredjedelar av laget inte var riktigt kurant kunde TBTK Ladies Team ta två enkla segrar i helgen. Malmö FF besegrades med 6"1 och Råå med 6"3.

Får nu bara Veronica Mattiasson, Angelica Augustsson och Marie Olsson friskna till ordentligt " alla brottas med sviterna av influensa " kan slutspelet bli riktigt roligt.

Annons

TBTK lottades mot Råå i kvartsfinal och det är om inte en drömlottning så i alla fall en bra lottning.

– Vi får inte underskatta dem, det kan vara farligt. Men visst har vi bra chans, säger Marie Olsson.

Det kunde också ha blivit Långshyttan i kvarten men TBTK ska nog vara glada över att man slapp resa till Dalarna. TBTK har vid två tillfällen den här säsongen visat att man är huvudet högre än Råå och dessutom är ju resan till Helsingborg 60-talet mil kortare... Enda skälet till oro skulle i så fall stavas Chen Yi. Skulle Råå få med sin kinesiska kommer saken i ett helt annat läge men så tycks inte bli fallet.

– De säger att hon inte kommer att vara med, men man vet ju aldrig, säger Inge Augustsson, lagledare.

Inge varnar också för att Råås danska Ann Cathrine Bomann kan vara på väg tillbaka efter skada.

– Bomann är bättre än Anna Olsson, som spelade i dag, men både Angelica och Veronica har slagit henne med.

Nej, TBTK ska inte behöva ha något att frukta i Råå.

Segern på söndagen blev säker. Li Fen tog som vanligt sina två singlar. Tidvis kan kinesiskan se loj ut men ibland blixtrar hon till och spelar ut registret. Sättet hon slog en av Sveriges bästa Linda Nordenberg på var otroligt imponerande. Efter en lite trevande start och 11"9-vinst i första set exploderade Li Fen i de två sista seten som hon vann med 11"5, 11"0!

Kanske var Linda Nordenberg revanschsugen efter den utskåpningen för i prestigematchen mot landslagskollegan Marie Olsson var Råås etta riktigt tänd.

Matchen bjöd på fin pingisunderhållning och TBTK:s Marie Olsson såg ut att gå mot seger vid ledning 4"1 i avgörande set men Nordenberg kom tillbaka och vann med 11"8.

Annons

– Jag kom inte riktigt in i spelet och gjorde för många enkla misstag. Jag får inte missa så många förstaöppningar som jag gjorde. Redan på torsdag kan Olsson och Nordenberg mötas igen. Då är det avgörande VM-kval i Örebro och möts de gör de det i final eftersom de är på var sin halva. Vinnaren tar en plats i VM-truppen.

Marie, som varit riktigt sjuk och fortfarande har lite ont i halsen, hoppas vara i bättre form då.

– Jag har ju inte kunnat träna ordentligt på två veckor men nu kör jag för fullt, säger hon.

I andrauppställningen spelade TBTK 2"2 i går. Det var Råås litauiska Lina Misikonyte som var för svår för Augustsson/Mattiasson. Misikonyte spelar med så kallad långnabb på backhandsidan av sin racket, små gumminabbar som får bollen att bete sig märkligt. Skruven kommer inte tillbaka på samma sätt som den gör annars.

– Man får stå och deffa mot henne, tills man får läge. Det går inte att dra på de där bollarna, säger Angelica Augustsson.

Det märktes dock att Angelica och Veronica lärde sig efterhand " framför allt gäller det att inte bli för het på gröten " och i kommande kvartsfinalspel blir det säkert svårare för litauiskan.

I lördagsmatchen mot Malmö FF gick det som det skulle. Enda överraskningen var väl i så fall att MFF fick en match " Madeleine Stenqvist besegrade Angelica Augustsson.

Jonas Gustafsson

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

Annons

SM-slutspelet

Kvartsfinalspelet börjar för TBTK:s del den 9 mars med bortamatch mot Råå. Hemmamatcherna spelas 12 och 13 mars i Anderslöv (det är Ica-cupen i handboll i Söderslättshallens B-hall). Bäst av tre matcher gäller i hela SM-slutspelet.

Vinnaren mellan TBTK och Råå får möta Rönninge i semifinal. Semifinalerna spelas 22, 24 och 25 mars.

Finalerna spelas 6, 8 och 9 april.

Bordtennis Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons