Två lag spelade bra, de andra helt åt skogen

Så kan den smått hysteriskt spännande allsvenska säsongen summeras. En på många sätt osannolik säsong, hela vägen genom de 26 omgångarna. Men slutet, det som skulle bli så infernaliskt spännande, blev ändå ett antiklimax.
Sport • Publicerad 2 november 2007

Det osannolika kan till och med mätas. Jag menar 41 471 åskådare på en TFF-match? Det är fler än vad som bor i Trelleborgs kommun. Det är nästan i paritet med vad TFF samlade på sina 13 hemmamatcher.

Jag trodde på allvar att Göteborg skulle få stora problem mot Trelleborg. Ibland sköljer en känsla över en och den här gången sa den känslan att det skulle bli en mållös och trist historia på Ullevi. 1- 0 efter sex minuter och allt annat än en trist match. Trots ösregnet. Trots TFF:s usla insats.

Men det där med att tippa är inte alltid så lätt. Se bara på Djurgården som i förhandssnacket skulle slå BP med tre, fyra, fem eller sex mål. Det slutade naturligtvis med BP-seger och de där pojkarna från Bromma kunde bara inte släppa det där halmstrået.

Sett till allt obegripligt som hände den här säsongen är det kanske inte så konstigt att två lag spelade bra, de andra helt åt skogen. Titta bara i faktarutan nedan.

Därmed är allsvenskan avsluta och det enda som saknas är…

…årets klack: hade gärna utsett True Blues men Linus Malmqvists klack i premiären mot Blåvitt var vackrare.

…årets förvandling: Rasmus Bengtsson. Från anfallare till mittback. Från biroll till huvudroll.

…årets mest straffade: Michael Mensah. Spelade många gånger tufft i överkant. Minst lika många gånger straffades han trots juste spel. Åke Andreassons röda kort mot Djurgården det värsta exemplet.

…årets minst straffade: TFF:s motståndare. Laget fick inte en enda straff på hela året.

…årets citat: "Det är hål i huvet att lägga konstgräs på landets finaste gräsplan." Conny Karlsson trivdes på Vångavallen.

…årets match: Helsingborg hemma. Bjöd på stor underhållning.

…årets publikmatch: Skojar ni? 41 471 på Ullevi!

…årets publiksnitt: 3 458. Dåligt? Faktiskt tusen bättre jämfört med 1995, Tom Prahls senaste säsong i TFF.

…årets klarspråk: "Det enda vi haft är en dialog med Tom om han skulle kunna tänka sig att träna Trelleborg." Stefan Nilsson förklarar att Tom Prahl inte fått någon förfrågan. Det kallar jag dementi!

…årets följetong: Skadorna. Fredrik Jensen, Fritz Persson, Yousef Fakhro…

…årets gest: "Tack för allt Conny & Benny". True Blues hyllning syntes trots busväder och publikhav på Ullevi.

…årets grattis 1: Blåvitt, till guldet.

…årets grattis 2: TFF, till 13:e-platsen.

…årets värvning: Marcus Sahlman.

…årets spelare: Rasmus Bengtsson.

…årets förhoppning: Nästa år, då jäklar!

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.