Annons

Två kantspringare gör comeback i Stavsten

Kantspelarna Niclas Ahlström och Marcus Nilsson förstärker Stavsten i den allsvenska poängjakten. Båda gjorde sitt första träningspass på tisdagen och är spelklara till helgens match mot HP Warta.
Sport • Publicerad 9 december 2009
Foto: 
Högersexan Niclas Ahlström och vänstersexan Marcus Nilsson gör comeback i Stavsten.
Högersexan Niclas Ahlström och vänstersexan Marcus Nilsson gör comeback i Stavsten.Foto: 

TRELLEBORG. För båda handlar det om comeback i den vinröda tröjan.

21-årige Niclas Ahlström tog en paus från handbollen i samband med militärtjänstgöring för två och ett halvt år sedan och har sedan aldrig kommit tillbaka.

Annons

Förrän nu.

– Eje ringde. Jag tänkte ta ett pass med B-laget först men nu hamnade man här i stället, flämtade Ahlström.

Efter två timmars handbollsträning var pulsen hög och ACDC-tröjan dyblöt.

– Det känns i benen. Annars är styrkan helt okej, men konditionen är inte godkänd. Det andra kommer efter hand.

Vad är ambitionen med din comeback?

– Att få tillbaka konditionen och tillföra något till laget.

Vänsterhänte Ahlström gjorde sig känd för sin snabbhet när han var i farten. Sak samma med Marcus Nilsson som springer på den andra kanten.

Den i dag 20-årige Nilsson lämnade Stavsten för H 43 inför säsongen 2007/2008, men något genombrott i elitserien blev det aldrig. Istället tappade han sugen, återvände till moderklubben Kävlinge och i höst har inte spelat något alls.

– Man kan väl säga att man inte fick chansen, sen är det ju upp till var en och ta den också. Kanske var jag inte tillräckligt bra, sa Marcus Nilsson.

Hur kändes första träningen?

Annons

– Ont i benen litet smått, annars helt okej.

När Ahlström och Nilsson är i form är det två fina kontringsvapen på kanterna. Men det lär nog dröja ett tag innan de båda kan göra några djupare avtryck i allsvenskan.

Tränaren Kim Rasmussen är tills vidare nöjd att truppen har breddats.

– Jag hoppas de krigar vidare. Bra att få in nya spelare, de höjer kvalitén på träningarna. Förra veckan var vi bara 8-9 spelare på träningarna, då slår man inte Aranäs, sa Kim Rasmussen vars mannar har att ta sig an Warta hemma på lördag.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons