Annons

Två guld till Trelleborgs ABK

Björn Falkland och Tracey Andersson tog guld och Jonas Nilsson brons. Tyngdlyftningssverige imponeras av Tracey Andersson som gjorde sin första stora tävling.
Sport • Publicerad 8 februari 2004

Det blev tre medaljer av tre möjliga för TABK i tyngdlyftnings-SM i Uppsala. Att Tracey Andersson skulle ta medalj kanske inte var så konstigt eftersom det visade sig att bara två lyftare kom till start i 69 kg-klassen men att Björn Falkland, 33, som egentligen lagt av skulle ta guld var lite mer oväntat. - Jag har ju egentligen lagt av men när jag var på topp så hade jag sådan marginal att jag ändå trodde att jag skulle kunna vinna, säger en nöjd Björn Falkland. Björn har nu tagit tolv individuella SM-tecken och det betyder att Ingvar Asps 13 SM-tecken finns inom räckhåll. - Målet nuförtiden är att slå det rekordet men det finns ett skäl till varför jag vill vara med på SM och det är Trelleborgs kommun betalar till klubben för varje SM-guld och i helgen blev ju det 20 000 till TABK, berättar Björn. Hans 237,5 kg (107,5 plus 130) i helgen var en bit ifrån hans eget svenska rekord på 283 kg men räckte alltså ändå till guld. "Hobbylyfterskan" Tracey Andersson, 19, tog guld i 69 kg-klassen. 152,5 kg landade hon på och i stöt slog hon till med 87,5 kg vilket var en putsning av hennes eget svenska juniorrekord från SM-kvalet. - Jättekul! Alla är otroligt imponerade av henne och vi fick hela tiden frågan "Var har ni hittat henne?", säger Björn Falkland. Tracey försökte också med det svenska seniorrekordet i stöt, 93 kg, och var sånär att klara. Hon fick upp stången på raka armar men det skedde inte helt enligt reglerna menade en oenig domarkår. - Hon har en fantastisk talang och jag tror att om hon satsade på tyngdlyftning skulle hon kunna placera sig bra på EM och VM, säger Björn Falkland som dock poängterar att det inte finns andra planer än att Tracey även fortsättningsvis ska kasta slägga i första hand. Den tredje TABK-lyftaren, Jonas "Poppe" Nilsson knep en medalj även han. 150 kg (70 plus 80) räckte till bronset i 56 kg.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons