Annons

Två fällda i Blåvittmålet – Selakovic friad

Det blev fällande domar för två av de tre åtalade i målet om misstänkta ekonomiska brott i IFK Göteborg. Förre klubbdirektören Mats Persson och förre kassören Jan Nilsson dömdes till ett års fängelse vardera. Spelaren Stefan Selakovic frikändes.
Sport • Publicerad 29 juni 2007
IFK Göteborgs förre kassör Jan Nilsson och förre klubbdirektören Mats Persson dömdes på fredagen till ett års fängelse. @08 Bildbyline:Arkivbild: Scanpix
IFK Göteborgs förre kassör Jan Nilsson och förre klubbdirektören Mats Persson dömdes på fredagen till ett års fängelse. @08 Bildbyline:Arkivbild: ScanpixFoto: 

De fällande domarna gäller grovt skattebrott, trolöshet mot huvudman samt bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. Mats Persson döms även för osant intygande.

Åtalspunkten mot Mats Persson och Jan Nilsson om grov förskingring ogillas.

Annons

Göteborgs tingsrätt anser inte att punkterna om trolöshet mot huvudman, bokföringsbrott, försvårande av skattekontroll och osant intygande ska bedömas som grova.

Rättens ordförande, Hans Henriksson, var på plats när domen offentliggjordes.

– Om de hade gjort det för egen vinning hade straffet blivit längre, förklarade han.

Tingsrätten har nu tagit hänsyn till att de begått brotten för klubbens bästa.

När det gäller Stefan Selakovic, som alltså frikändes, kommer tingsrätten fram till att han inte haft något uppsåt att begå brott. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons