Annons

Två bra perioder räckte för Vikings

Efter två perioder och 5"0 hade Tif Vikings avgjort hemmamatchen mot Dalen. "Vi spelade riktigt bra i två perioder. Sedan släpper vi in tre skitmål i tredje. Det gäller att spela tiden ut", säger Tif Vikings tränare Fredrik Hallberg.
Sport • Publicerad 6 december 2004
Vikings och Niclas Borgkvist (bilden) vann kampen mot Dalen. Och nu ser det ljusare ut för Trelleborgs hockeystolthet. Borgkvist är en av de spelare som kommit tillbaka från skada och fler är på väg. Dessutom är det ytterligare nyförvärv på gång. Bild:Tomas Nyberg
Vikings och Niclas Borgkvist (bilden) vann kampen mot Dalen. Och nu ser det ljusare ut för Trelleborgs hockeystolthet. Borgkvist är en av de spelare som kommit tillbaka från skada och fler är på väg. Dessutom är det ytterligare nyförvärv på gång. Bild:Tomas NybergFoto: 

Inför 384 åskådare i Söderslättshallen kunde Tif Vikings vinna lätt mot HC Dalen med 7"3. Med en målexplosion i andra perioden avgjorde hemmalaget matchen.

1"0 gjorde Frank Brobeck redan efter 6.32 i första perioden. Men sedan dröjde det till sju minuter in på andra perioden innan det lossnade ordentligt. Mål av i tur och ordning André Sandberg, Pontus Mårtensson, André Jönsson och Christoffer Hansson " inom loppet av elva minuter " gjorde att Vikings vann perioden med 4"0.

Annons

– Tycker vi spelade riktigt stabilt de två första perioderna, säger Fredrik Hallberg som var nöjd, även om han inte riktigt gillade hur laget slog av på takten i tredje perioden. Dalen vann skotten i sista med 19"7 mot ett Vikings som till vissa delar åkte på en skridsko. Perioden gick också till Dalen, 3"2, men spännande hann det aldrig bli och Vikings vann hur lätt som helst.

Om inte förr var det definitivt god natt för Dalen när Pontus Mårtensson gjorde sitt andra och Vikings sjunde mål fram till 7"3 efter 17.25.

Pontus spelades fram av Christoffer Hansson och Victor Löfstedt. Just Victor Löfstedt gjorde sin första match i Vikings och Fredrik Hallberg var nöjd med vad han såg.

– Han får klart godkänt!

18-årige Victor är en rätt liten men snabb och teknisk spelare som säkert kommer att göra nytta i Vikings. Frågan är bara hur länge han stannar. I första hand är det sagt december ut och skulle det inte bli mer än så betyder det att det stannar vid två matcher i Vikings för Victor, som lånas från Malmö Redhawks J20-lag.

– Det beror ju på hur mycket jag får spela här, säger Victor som i alla fall i går fick en hel del speltid.

– Det var kul att spela, jag är inte van att få så mycket speltid. Och det är därför jag är utlånad, för att få matchträning och utvecklas.

Victor, som spelade i en kedja med Christoffer Hansson och Andreas Wassbjer, gav både sig själv och laget godkänt.

– Jag är rätt nöjd, skönt med en vinst i första matchen. En bra match, bra första två perioder från vår sida. Sedan slappnar vi av lite men ordnar ändå upp det.

Största skillnaden jämfört med att spela J20-hockey?

Annons

– J20 är lite snabbare, mer in på mål. Här är det kanske lite mer tänkande. Med Victor Löfstedt i laget och med spelare tillbaka från skador " i går André Sandberg och Niclas Borgkvist " börjar Vikings se ljuset i tunneln.

" Vi har kunnat träna bra i veckan, berättar Fredrik Hallberg och redan mot Dalen fick Vikings en positiv effekt av det, Vikings som för första gången på länge kunde gå runt på fyra kedjor.

Och bättre kan det bli. Båtbensskadade Kewin Hasselqvist kan vara tillbaka efter jul och Henrik Moritz är också på gång.

Dessutom är ytterligare spelare på väg in. Det rör sig om ännu en leksing, Jonas Brolin, en kompis till Christoffer Hansson. Brolin kommer till Trelleborg i dag och klubben ska ta sig en titt på honom innan några papper skrivs på.

Tif Vikings avancerade inte i tabellen i och med segern mot Dalen utan ligger kvar på åttonde plats men nu är laget uppe på samma poäng som just Dalen. Upp till Vimmerby på fjärde plats skiljer bara två poäng i den mycket jämna tabellen. En match återstår innan juluppehållet, Hässleholm hemma på söndag.

Jonas Gustafsson

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

Ishockey Trelleborg
Ishockey Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons