Annons

Turlig Tim räckte inte till på gruset

Han fick en chans i huvudtävlingen som en av kvaltävlingens "turliga förlorare". Men Tim Göranssons möte med Michael Ryderstedt var snart över.
Sport • Publicerad 8 juli 2008
Tim Göransson. Bild: Scanpix
Tim Göransson. Bild: ScanpixFoto: 

Tim Göransson från Höllviken fick bara tre games med sig i Swedish Opens första omgång.

– Jag kom inte upp i den nivå jag spelade på i kvalfinalen, sa Tim Göransson efter 1–6, 2–6 på en timme och 20 minuter.

Annons

Motståndaren Michael Ryderstedt, rankad 354 i världen, fick ett wild card till huvudtävlingen. Lottningen var en av de bästa tänkbara för Tim, 800:e man på rankingen.

– Han är en bra spelare (Ryderstedt) – men det var en ganska bra lottning också, konstaterar Tim.

Han lyckades bara sätta 48 procent av sina förstaservar och ta hälften av poängen i egen serve.

– Jag har jäkligt mycket kvar att utveckla, serven är en del av det.

Är du besviken?

– Det är man alltid efter en förlust. Men det var skönt att få med sig spelet från kvalfinalen mot österrikaren (Daniel Koellerer). Att jag ändå kan spela så bra mot topp 150-spelare, säger 20-åringen.

Tims klubbkamrat i Malmöklubben Fair Play hade en bättre dag. Ervin Eleskovic skrällvann 6–4, 6–4 över italienaren Filippo Volandri. Det var Eleskovics första vinst i en ATP-tävling på sju försök.

Robin Söderling slog ut italienaren Fabio Fognini med 6–1, 6–7, 7–5 och är också vidare till den andra omgången, liksom Björn Rehnquist. Thomas Johansson, på femtonde året som proffs, gick vidare med 7–6, 6–3 mot Filip Prpic.

– Jag var spänd och nervös, det är så när man möter en landsman och är favorit. Min rutin fällde avgörandet, hade Filip varit lite kall hade han sett att jag inte spelade bra.

Johansson är vidare till andra omgången där han möter Tomas Berdych, rankad fyra i tävlingen.

Annons

På två försök har han två förluster mot tjecken.

– Det ska bli skoj att se vad jag kan göra, säger Thomas Johansson.

Skulle det bli förlust finns det ändå mer att spela om. Med tanke på Peking.

Johansson ska dit och spela OS-dubbel i par med Simon Aspelin. Duon får jobba hårt för att hinna spela ihop sig, med tanke på tävlingsprogrammet framöver, Toronto och Cincinatti.

– Vi kommer inte att spela ihop där. Men vi har tränat mycket här i Båstad i en vecka och spelar också. Johansson fick frågan vad han har för medaljchanser i OS. Han ska också spela singel.

– Jag vet inte hur jag ligger till på OS-tempen. Finns det frostgrader på den? Äh, det är svårt att säga vilka chanser jag har, men OS är en av få stora tävlingar där man kan få en bra lottning. I dubbel har Simon och jag en ganska bra chans.

Vad han säger bestämt är att det ska bli "skitkul" att åka till Peking och OS-byn.

– Statusen på OS bland tennisspelarna har ökat mycket. Jag trodde att fler skulle hoppa av och satsa på US Open.

Roger Federer är en av de som satsar på OS.

– Han får ett stort tryck på sig att ta medalj, så stort att inte ens han kanske klarar av det. I OS handlar det om att spela för sitt land, man är ett lag, får otrolig medial uppmärksamhet och krav på sig. Det är något helt speciellt. (TT/TA)

Bo Harmby Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons