Annons

Tuomo Turunen meniskskadad

När Peter Abelsson återvänder till fotbollsplanen är osäkert. Tuomo Turunens meniskskada är det också frågetecken kring. För andra året i rad inleder TFF säsongen med backbekymmer.
Sport • Publicerad 9 februari 2011

TFF trodde sig ha rått bot på mittbacksproblemet. Förra årets lån Tuomo Turunen värvades och Peter Abelsson opererade höften i höstas så att han skulle kunna vara tillbaka i god tid innan den allsvenska premiären.

Men ingen av dem är tillgängliga. Det är inte heller klart när de är tillbaka i spel.

Annons

Tuomo Turunen magnetröntgades i måndags. Assisterande tränaren Alf Westerberg vet besked, men samtidigt inte.

– Det finns en skada på menisken, men om, hur och i så fall när den ska åtgärdas är för tidigt att säga. Det går att leva med en meniskskada, men samtidigt har han väldigt ont vid bollkontakter nu.

Sjukgymnasten Peter Andersson hade på tisdagseftermiddagen en längre redogörelse angående skadeläget för Tom Prahl och Alf Westerberg. Turunens skada vållar huvudbry.

– Jag skulle ljuga om jag sa att den inte oroar oss. Men oavsett ingrepp eller inte är skadan inte värre än att han är på benen till den allsvenska premiären. Det som det här kostar honom är framför allt form, säger Alf Westerberg.

Det här är andra försäsongen i rad som Turunen missar. Hur ser du på det?

– Det är inte idealiskt, det är det inte.

Är det den skadan som oroar er mest just nu?

– Det kan man säga. De övriga har slitageskador eller längre rehab där vi vet hur lång tid det kommer ta innan de är tillbaka. Där går det enligt plan.

Men Peter Abelsson är ett undantag. Mittbacksveteranen är inte i spel efter höstens höftoperation och tränarna vet inte när de kan ta ut honom till match igen.

– Jag törs inte ge en prognos. Det fanns en vetskap om att rehabtiden skulle ta tre månader och därför gjordes ingreppet så snart som det insågs att det var färdigspelat för resten av förra säsongen. Det borde innebära att han skulle vara i form till allsvenska starten men jag kan inte ge ett övertygande svar om det, säger Westerberg.

Annons

Dessutom är Yousef Fakhro, den mest rutinerade mittbacksreserven, skadad.

– För närvarande är det tunt. Men inget ont som inte för något gott med sig. Tobias Mattsson, som bara spelat 20 minuter i träningsmatcher innan, har klarat sig riktigt bra i årets två matcher. Det är för mycket sagt att han skulle klara sig i allsvenskan, men vi får iallafall möjlighet att testa spelare om vi nu skulle drabbas av skador även när allsvenskan är igång.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons