Annons

Tungt poängtapp för TFF mot bottenkonkurrent

TFF hade det mesta av spelet och skapade många halvchanser. Men det var Syrianska som gjorde fler mål. Södertäljelaget, som var på kvalplats inför matchen, vann med 2–1 och har nu lika många poäng som TFF.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2019
Syrianskas Ammar Ahmed skjuter 1–0 på straff. Andreas Larsen är nära att ta den. Foto: Christer Thorell
Syrianskas Ammar Ahmed skjuter 1–0 på straff. Andreas Larsen är nära att ta den. Foto: Christer Thorell

TFF blir allt mer indraget i bottenstriden i superettan. Syrianska, på kvalplats inför matchen, vann med 2–1.

TFF var det spelförande laget i matchen, och det blå laget kom ofta fram till motståndarnas straffområde, men oförmågan framför mål kännetecknar laget denna säsong.

Annons

– Jag tycker att vi inte kommer upp på den nivån jag vill att vi ska göra. Vi är ett lag som är för lätta att skapa obalans på, i positioneringar och sätt att spela på. Vi vill vara ett lag som dominerar på deras planhalva men det blir för långa löpningar för oss, säger TFF:s manager Peter Swärdh.

TFF inledde piggt och hade många fina spelkombinationer där de tog sig in i straffområdet.

Publiken satt och väntade på att TFF skulle få utdelning men då kom plötsligt 0–1.

Syrianska fick en tveksam straff sedan Zoran Jovanovic fällt Beneyam Demte, efter en hörna. Andreas Larsen var på bollen men kunde inte styra ut den, utan Ammar Ahmed välslagna straff gick in via stolproten.

André Reinholdsson gjorde sin första match från start, när Salif Camara Jönsson var avstängd, och han var pigg framåt.

– Det var kul att få starta och det kändes som att jag behövde det, både för mig själv och för mitt självförtroende. Synd att det inte blir tre poäng bara, säger nyförvärvet från Bromölla.

Dock fick han inte till avslutningarna riktigt, som när han blev helt friställd ute till höger efter att en Syrianska-back gjort en för lös bakåtpassning, men avslutet gick rakt på Dwayne Miller, i Syrianska mål.

– Jag letar efter luckan mellan benen på honom. Han gör det bra och kommer ner och täcker där. Det är lite dålig vinkel, man måste ta snabba beslut och det var kanske ett felbeslut av mig, säger André Reinholdsson.

– Vi har lägen men vi måste sätta dit dem. Det är individuella prestationer som gör det, jag måste själv göra det bättre, det är inte svårare än så, fortsätter han.

TFF gjorde ett dubbelbyte i paus, Haris Brkic och Dennis Antwi ersatte Mattias Håkansson och Zoran Jovanovic.

Annons

– Det var för att sätta liv i laget och organisera oss lite annorlunda med två forwards. Vi ville komma upp ännu högre med våra ytterbackar och ville utnyttja ytan till vänster ännu mer och det är också där målet kommer från, säger Peter Swärdh.

TFF inledde även andra halvlek piggt och i 58:e minuten kom kvitteringen. Erik Andersson fick bollen i djupled av Dennis Antwi, till vänster i straffområdet och kunde lyfta bollen över en utrusande Dwayne Miller.

– Vi kvitterar ganska tidigt men vi tappar tålamodet i balansen och det utnyttjar Syrianska effektfullt, säger Peter Swärdh.

Med kvarten kvar gjorde Syrianska 2–1. Hugo Andersson nickade undan en hörna, men bollen tog på ryggen på Dennis Antwi och bollen gick till Beneyam Demte som avslutade direkt ett par meter från mål och kunde slå in bollen.

Syrianska kämpade frenetiskt sista kvarten och kunde hålla undan.

– Jag är besviken både över prestation och resultat. Vi blir lite stressade, säger Swärdh.

– Vi kan kollektivt inte hantera den situation som uppstår i matchen. Vi har haft ambitionen att vara det spelförande laget, det får vi kanske värdera. Samtidigt, det vi ser på planen är att det är ett kollektiv som blir stressade av viljan att vinna så att vi inte riktigt positionerar oss på rätt sätt, fortsätter TFF:s manager.

Nästa söndag väntar Öster på bortaplan, då står viktiga poäng på spel igen.

– Det känns som att det där lilla extra som ska falla på plats. Jag tycker att vi har en bra stämning i laget trots läget. Vi ska bara fortsätta att gnugga på, säger André Reinholdsson.

Fotboll, superettan

TFF–Syrianska 1–2 (0–1)

Målen: 0–1 (22) Ammar Ahmed (straff), 1–1 (58) Erik Andersson, 1–2 (73) Beneyam Demte.

TFF: Andreas Larsen–Jakob Glasberg (Niklas Vesterlund 75), Hugo Andersson, Robin Nilsson, Anton Tideman– Oscar Johansson, Sebastian Ohlsson, Erik Andersson, Mattias Håkansson (Haris Brkic 46)–Zoran Jovanovic (Dennis Antwi 46), André Reinholdsson.

Andrè Reinholdsson deppar. Foto: Christer Thorell
Andrè Reinholdsson deppar. Foto: Christer Thorell

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons