Annons

Tungt fall men juniorerna gladde

Återigen hade IFK Trelleborg en favorit på gaffeln. Men liksom mot Lugi föll laget knappt mot Sävehof. 33– 35 innebar sura miner, men två juniorer gladde i Trelleborgslägret.
Sport • Publicerad 28 september 2007
Stort spel från linjen. Andreas Nilsson imponerade i IFK Trelleborgs förlustmatch mot Sävehof och fick välförtjänt beröm av tränaren Johan Zanotti: "Sex mål i en match mot Sävehof! Vi är här för att bygga svensk handboll och det är riktigt kul att vi nu har en från Trelleborg som tar för sig så här". Bild: Tomas Nyberg
Stort spel från linjen. Andreas Nilsson imponerade i IFK Trelleborgs förlustmatch mot Sävehof och fick välförtjänt beröm av tränaren Johan Zanotti: "Sex mål i en match mot Sävehof! Vi är här för att bygga svensk handboll och det är riktigt kul att vi nu har en från Trelleborg som tar för sig så här". Bild: Tomas NybergFoto: 

I sin blott åttonde elitserie-match agerade Andreas Nilsson hur respektlöst som helst. Och det mot en av förhandskandidaterna till SM-finalen i vår – Sävehof.

– Jag var taggad i dag. Kände direkt när jag vaknade att jag var riktigt sugen. Jag är lika nervös som tidigare, men respekten släpper mer och mer.

Annons

På presskonferensen efter matchen var mittsexan den som var gladast, ja bortsett från gästernas tränare Rustan Lundbäck förstås.

Men Andreas Nilsson hade svårt att hålla tillbaka känslorna.

– Sex mål i en match, det är väl vad jag gjort i alla de andra matcherna ihop, svarade han.

Och mycket riktigt:

– Jag mår riktigt bra nu, men det är surt att förlora. 17-årige Andreas var så när på att leda sitt IFK till en ny skräll mot Sävehof. Två segrar i grundserien i fjol och nu bara tio minuter från en ny seger.

Andreas Nilsson stred tappert på linjen mot minst lika fysiskt starka försvarare. Gjorde sig spelbar, sög åt sig bollar och satte allt – utom två skott.

Fem av fullträffarna kom i andra halvleken när hemmalaget kämpade sig i kapp och förbi.

Kvitteringen till 26 lika innebar händerna i luften och ett jubel.

Ledningsmålet till 27– 26 följdes av exakt samma scener. Med tio minuter kvar hade IFK 29– 28. Sedan drogs rullgardinen ner.

Denis Bahtijarevic fick rött kort efter 51.31. Det innebar att lagkaptenen fick följa avslutningsdramat från läktarplats, två minuter med en man kort och två baklängesmål.

Annons

IFK Trelleborg orkade inte resa sig efter det.

– Jag är jättenöjd med att vi slår Trelleborg i en av årets svåraste bortamatcher, sa Sävehofs tränare Rustan Lundbäck som var märkbart lättad.

Inte minst då den svaga domarinsatsen innebar att det blev för mycket hazard vad gäller bedömningarna.

– Eftersom vi nu vann vill jag passa på att kritisera domarna. Det var en väldigt jobbig nivå för spelarna och det är synd för det är alltid roliga matcher mellan de här lagen, tuffa och roliga, sa Lundbäck.

Johan Zanotti höll med och ansåg att det "plötsligt var basketregler som gällde på planen.

16 tvåminutare inklusive Denis Bahtijarevics omedelbara röda kort förstörde det som kunde ha blivit en strålande tillställning.

– En heroisk förlust igen, 33 mål framåt mot Sävehof är stort och vi skakade dem i 55 minuter, tyckte Zanotti. Skillnaden lagen emellan låg i målvaktsspelet. Robert Bladh och Hreidar Gudmundson kom upp i sammanlagt 24 räddningar. Hemmalagets målvaktsduo Andreas Göransson och Giorgio Jancevski fick inte ihop till tvåsiffrigt.

Någon skugga över 16-årige elitseriedebutanten "Gogo" Jancevski ska inte läggas.

– Jag är nöjd med min insats. Kanske skulle jag ha tagit något skott till. Men det är stor skillnad jämfört med juniorhandboll. Bättre fart på spelet och skotten kommer snabbare.

Debuten kom i 28.11 in i matchen då han ställdes mot Patrik Fahlgren i en straffsituation. Skottet tog i stolpen och ut.

Annons

– Den ser jag som en räddning. Det var fantastiskt roligt att komma in och höra allt jubel. Helt enormt!

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons