Annons

Tungt fall för oengagerat TFF i Januaricupen

TFF:s tipselitlag har imponerat storligen inomhus. För seniorerna blev det däremot platt fall. Framträdandet i Januaricupen blev en rejäl flopp. "Det här var inte godkänt", konstaterar tränaren Benny Mårtensson.
Sport • Publicerad 12 januari 2006
Början till slutet. Givi Kokaia gör 2– 1 för Lund bakom Fredrik Persson i TFF-målet. Januaricupen blev en missräkning för Alexander Steen (11) och de andra TFF:arna . BILD: Claes Nyberg
Början till slutet. Givi Kokaia gör 2– 1 för Lund bakom Fredrik Persson i TFF-målet. Januaricupen blev en missräkning för Alexander Steen (11) och de andra TFF:arna . BILD: Claes NybergFoto: 
Charles Anderson debuterade i TFF-tröjan och visade understundom fin teknik. Men han trivs bättre när hallgolvet byts mot gräs.
Charles Anderson debuterade i TFF-tröjan och visade understundom fin teknik. Men han trivs bättre när hallgolvet byts mot gräs.Foto: 

TFF hade förstås som mål att upprepa fjolårssegern och ta hem prischecken på 25 000 kronor.

Motståndet var inte dåligt, men klart överkomligt ur ett superettanlags perspektiv.

Annons

Men efter 1– 3 mot Lund och 4-3 mot Kristianstad var turneringen över.

– Det här var riktigt deppigt, säger Patrick Nilsson, den TFF:are som har anledning att sträcka på sig efter sin insats. Det började annars bra mot Lund. Patrik Redo frispelade Alexander Steen med en elegant vrickning i första anfallet. Och när samme Steen gjorde 1– 0 efter fem minuter såg det tryggt ut.

Det trodde förmodligen TFF:arna också.

För det riktiga engagemanget saknades..

Till slut blev de individuella missarna för många. Två snabba Lundamål förmådde inte väcka hemmaspelarna.

Och det skulle bli värre.

Efter inledningen av Kristianstadmatchen höll turneringen på att få en pinsam utveckling.

Kristianstad gjorde 3– 0 på tre minuter.

Då tackade målvakten Fredrik Persson för sig med ett ömmande knä. In som målvakt kom i stället utespelaren Patrick Nilsson. Därefter började TFF:arna röra sig mer och kämpade sig in i matchen genom att göra fyra raka mål. Det sista med bara 40 sekunder kvar.

Men TFF hade behövt ett mål till för att finalchansen skulle leva inför sista gruppspelsmatchen.

Annons

Kvällen fick därför ett tidigt och snöpligt slut för turneringsfavoriterna.

– Vi visar ingen inställning i första matchen, analyserar Patrick Nilsson som först inte var tänkt att spela i Januaricupen.

Nilsson ringdes in till turneringen med mindre än en timmes varsel.

– Benny ringde mig klockan sex och sa att de behövde en utespelare som kunde vara målvakt, berättar Patrick Nilsson som dessförinnan hade avverkat ett tufft träningspass i Bunkeflohallen tidigare på eftermiddagen. Nilsson blev besviken när han först inte kom med i laget. Med sitt spel visade han att han förtjänade en plats.

– Patrick var bra i målet och Thyalnder jobbade på bra, säger Benny Mårtensson som annars inte kunde hitta några individuella ljusglimtar.

Benny Mårtensson kunde bara konstatera att laget inte förtjänade att gå vidare.

– Vi spelar utomhusspel, går för länge med bollen i stället för att spela med ett tillslag.

Varför blev det så här?

– Vi är inne i en intensiv träningsperiod så lite tunga ska vi vara, men grunderna ska ändå finnas där men i dag gjorde de inte det, säger Benny Mårtensson.

– Vi borde klara det här ändå. Vi är professionella fotbollsspelare, säger Patrick Nilsson. 20-årige Charles Anderson gjorde debut i TFF-tröjan under onsdagskvällen.

Annons

– Det stämde bättre i andra matchen än i första. Det tar ett tag att lära känna lagkamraterna, säger Charles Anderson som lovar bättring när hallgolvet sedermera byts mot gräs.

– Jag är inte så van vid det här. Nöjd är man ju inte om inte laget vinner, konstaterar han.

När TFF gick ner sig blev det i stället Lund och Kristianstads FF som gjorde upp om finalplatsen i grupp B.

Kristianstad med före detta Höllvikenspelaren André Hansson och målvakten Dan Sadé, med förflutet i IFK Trelleborg och Skanör/Falsterbo, hade behövt en tvåmålsseger för avancemang.

Men Lund stod pall. Precis som mot TFF vände man 0– 1-underläge till seger.

– Till nästa år måste vi nog träna lite på inomhusfotboll innan vi ställer upp här, säger Benny Mårtensson som i huvudtränaren Conny Karlssons frånvaro coachade TFF i Januaricupen.

De flesta som satt på läktarna håller säkert med Mårtensson på den punkten.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons