Annons

Tunga SM-finaler för trelleborgare

Såväl Joakim Andersson som Pernilla Nilsson tog sig till SM-finaler i sina respektive distanser, men båda hamnade sist i dem. ”Det fanns inga krafter kvar”, säger Joakim Andersson, som bröt finalen på 800 meter.
Friidrott • Publicerad 26 augusti 2018 • Uppdaterad 27 augusti 2018
Joakim Andersson, IFK Trelleborg.
Joakim Andersson, IFK Trelleborg.

IFK Trelleborgs Joakim Andersson tog brons på SM på 800 meter förra året. Han tog även brons på inomhus-SM i februari på distansen. När årets SM i Eskilstuna avgjordes blev det ingen ny lyckosam final för honom.

Han valde att bryta finalloppet efter cirka 600 meter.

Annons

– Det fanns inga krafter kvar så det var lika bra att bryta, säger Joakim Andersson.

I GP-tävlingen i Karlstad i juli bröt IFK:aren för första gången ett lopp. I SM-finalen blev det alltså samma visa.

– Det är något fel på kroppen. Det har inte fungerat riktigt sedan höghöjdsträningen i USA, det är något som inte stämmer, det har inte bara med dålig form att göra, säger Joakim Andersson.

EM-silvermedaljören Andreas Kramer var helt överlägsen i finalen och vann på 1.47,82.

I försöksheatet på lördagen sprang Joakim Andersson på 1.53,52, vilket räckte till en direktplats i finalen då han blev tvåa i det tredje heatet.

– Jag fick kämpa hårt redan i försöken, det är en tid jag ska kunna jogga på, anser IFK:aren.

– Jag har känt samma sak på träningar. Nu ska jag vila. Det är något fel. Jag hoppas vi kommer fram till vad det är för jag känner att jag inte har råd med en sådan här säsong till, säger Joakim Andersson.

För sprintern Pernilla Nilsson har det varit en oturlig säsong. Hon blev skadad i baksidan i somras vilket förstörde hennes chanser att kvala till EM.

Men på SM gjorde trelleborgaren, som sedan ett antal år tillbaka springer för Malmö AI, comeback. Hon tog sig till final efter att i lördagens försök sprungit på fina 24,12, vilket tog henne direkt till final.

I söndagens final blev det dock bara 24,46 vilket bara var åttonde tid.

Annons

Lisa Lilja, Ullevi, vann på personbästa 23,66.

För en annan trelleborgare blev det också ett tungt SM, trots en fjärdeplats. Men Tracey Anderson har varit bland de bästa i slägga under många år.

Ullevikastaren noterade 62.61 meter i sitt bästa kast. Fyra av sex kast blev godkända.

20-årige Grete Ahlberg, Hammarby, vann efter att ha kastat personbästa 67.17 meter.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons