Annons

Tunga DM-lyft i Södan

I morgon arrangeras DM i tyngdlyftning av TABK och som vanligt brukar DM vara en populär tävling. Det är andra året på raken som trelleborgarna arrangerar DM.
Sport • Publicerad 4 september 2009

Trelleborg. Även om flera hemmalyftare kommer att vara med, räknar Ingmar Aldenhov ändå inte med någon större medaljskörd.

– Nej, både Oskar och Emil ska ju tävla i stora mästerskap ganska nära inpå DM och därför kommer ingen av dessa båda att ”maxa” utan se till så att man är säker på sin ingångsvikt vid mästerskapen.

Annons

Oskar Svensson ska tävla vid ungdoms-EM så snart som den 6–13 och därför reser han i väg med landslaget direkt efter DM i morgon. Emil Svensson har att sikta in sig på junior-SM på Bosön den 19-20.

Ingen i TABK har riktig reda på hur många lyftare som kommer till DM och Ingmar förklarar orsaken:

– Nej, det är så att anmälningarna går direkt till förbundet och därför vet vi inte riktigt hur många som kommer men vi vet ju ungefär hur många som var med senast. DM i år ligger ju dock ganska nära efter sommaren och då ska man veta att det är många lyftare och klubbar som ligger nere med verksamheten då. Vi i TABK har dock tränat hela sommaren och vi kommer också att ställa upp med en hel del lovande lyftare.

Nicolinn Nilsson
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons