Annons

Tung TFF-seger mot Kalmar

Toppmötet mellan TFF och Kalmar FF blev en riktig rysare. Patrik Svensson avgjorde med matchen enda mål en kvart in i andra halvlek, men först efter drygt fem minuters övertid kunde de 1 912 på Vångavallen ställa sig upp och släppa loss segervrålet.
Sport • Publicerad 19 juni 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

- Vi är mycket glada för den här segern och för Patriks mål, säger TFF-tränaren Anders Grimberg. Vi fick inte alls med oss honom upp i offensiven som vi brukar under den första halvleken, men han kommer i andra och det är ett strålande mål han gör. Och visst var det snyggt. Bollen gick på snöre från Eric Fischbein till Mats Lilienberg till Kristian Haynes som släppte till Patrik som ångade fram längs vänsterkanten. - Sen kom det klassiska momentet när ytterbacken sträckte ut benet för att täcka, säger Patrik. Jag såg luckan vid bortre stolpen och hade bara att klippa till. Efter en pigg TFF-start åt sig Kalmar in i matchen och redan efter en halvtimmes spel kunde Kalmar haft en 2-0-ledning, båda gångerna genom Daniel Mobaeck. Med minuten kvar av halvleken fick han dessutom på en nick från nära håll efter hörna, men "Fritz" gjorde en kanonräddning. - Vi låg alldeles för lågt i första halvlek och lät Kalmar styra spelet, säger TFF-tränaren Anders Grimberg. I pausen sa vi till varandra att vi skulle kliva upp och ta deras ytterbackar och det gjorde vi bra. TFF:s andra halvlek var mycket bra. Fischbein klev fram, ytterbackarna vaknade och Mats Lilienberg stångades på topp. Stopperparet Thomas Magnusson-Peter Abelsson var magnifika. "Abel" växte mer och mer och hade en riktigt stark period efter målet. Sista halvtimmen var han felfri, sista tio minuterna var han och Fredrik Persson outstanding. - Kalmar är extra kul att möta, säger Abel. Det blir laddat för mig eftersom jag kommer från trakterna där omkring. Vi hade det svårt i början av matchen och var för passiva, men i andra tycker jag att hela laget lyfter sig.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons