Tung start för Peter Hanson

För tredje året i rad missar Peter Hanson säsongens stora mål – US Masters på Augusta. ”Mycket har gått emot mig”, säger Peter när TA når honom i Florida.
Sport • Publicerad 26 mars 2010

ORLANDO. Nya vinterhemmet är golfbanetäta Orlando där solen skiner och temperaturen är på väg mot 30-gradersstrecket. En perfekt tillvaro för ett golfproffs.

Men Peter Hanson är ett proffs som inte får spela med de andra. Inte med de som han vill spela med, inte just nu.

Övriga världseliten gör upp om ära och miljoner i USA-tourtävlingen på Bay Hill bara någon mil från Peter Hansons hem. Men Peter får inte vara med.

– En mycket märklig känsla, säger golfaren från Stora Slågarp.

– Här står jag på rangen och vet att de andra spelar bara 20 minuter bort. Det känns jäkligt konstigt och det är klart jag är besviken.

Trots flytten till bättre förutsättningar att utöva sitt yrke, är resultatet samma som det varit de senaste två åren. Nära, men ändå inte tillräckligt för att spela i Masters, enda majortävlingen som Peter inte spelat.

Hoppet ställdes till en inbjudan till Bay Hill, men Peter fick nobben.

– Det här var inte i närheten av vad jag tänkt mig. Det kändes oerhört bra när jag peggade upp i Abu Dhabi och jag hade som mål att jag skulle vinna en av de tre tävlingarna i Mellanöstern, men något ville annorlunda. Jag var bra med i Qatar över helgen, men så fick jag någon jävla influensa.

Bihåleinflammation satte stopp för en framskjuten placering. Resultaten i säsongsstarten var okej (11–14–26) men inte tillräckligt bra för att slå sig in bland världens 50 bästa på rankingen.

– Sjukdomen fördärvade två tävlingar i Mellanöstern och även matchspels-VM. Till Doral kom jag väl förberedd och spelade bra men fick en dålig score. Jag hade trots allt inte spelat på ett tag och var lite vinterrostig.

26:a i Doral för två veckor sedan var inte tillräckligt bra och nu står Peter Hanson som nummer 61 i världen, kvar i ingenmansland där han varit de senaste åren.

– Det här gör att jag inte kan planera, jag vet inte var jag ska vara. Jag är tillräckligt högt upp för att efter en bra vecka nå in bland de topp 50 i världen och därmed spela stora tävlingar. Hade jag varit lite bättre eller lite sämre så hade jag vetat.

Han har bara spelat en tävling de senaste sex veckorna. Nästa är om drygt två veckor i Kina och därmed risk för ny ringrostighet.

En vinst skulle öppna dörrar och en turneringsseger är också säsongens stora mål.

– Ju större tävling desto bättre, men jag vill bara vinna igen. Det skulle lösa så mycket. Då hade jag tagit ett rejält kliv på rankingen. Att vinna är vad jag brinner för, det är det som känns mest i hjärtat.

Nicolinn Nilsson
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.