Annons

Tung förlust för TFF i Sundsvall

TFF har fått en tung start i allsvenskan. 0–1 borta mot Sundsvall gör att TFF bara tagit en poäng på fyra matcher.
Fotboll • Publicerad 17 april 2018 • Uppdaterad 18 april 2018
Sundsvalls Maic Sema gör 1-0 mot TFF sedan han dribblat bort Lasse Nielsen.
Sundsvalls Maic Sema gör 1-0 mot TFF sedan han dribblat bort Lasse Nielsen.Foto: Erik Mårtensson

Efter en jämn första halvlek inledde Sundsvall andra halvlek piggt. Maic Sema gjorde matchens mål i 53:e minuten.

Målet kom sedan Sebastian Ohlsson inte rensat framför straffområdet, bollen studsade in i det samma, och Linus Hallenius vann en nickduell mot Anton Tideman och fick fram bollen till Maic Sema som gjorde en snygg tvåfotare och tog sig förbi Lasse Nielsen och stänkte in bollen.

Annons

Sundsvall ändrade från en fem-backslinje till ett 4-2-3-1-spel i andra och det gav verkligen effekt.

Första 25 minuterna av andra halvlek var Sundsvall klart bättre och TFF fick bara försvara sig då.

– Vi gör en rätt bra första halvlek. Sedan blir det att vi får skruva på rätt så mycket när de började andra bra, men jag tycker att vi kommer igen bra och forcerar starkt på slutet, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist, till TA-sporten.

Sista kvarten tryckte TFF på för en kvittering utan att lyckas.

Sebastian Ohlsson fick fritt nickläge framför mål efter en hörna, men han nickade högt över. Med ett par minuter kvar fick Deniz Hümmet en chans nära mål. Han tog emot bollen på bröstet, vände, men sköt högt över.

– Det är lite bittert att vi inte gör mål, det har vi gjort i de andra matcherna. Jag tycker att vi kunde fått lite mer effekt på det vi gjorde, säger Patrick Winqvist.

TFF:s bästa chans fick Deniz Hümmet efter en halvtimmes spel. Felix Hörberg kom runt på högerkanten och fick in bollen i straffområdet, sedan jobbade Marcus Pode fram bollen till Hümmet som fick skottläge bara några meter från mål men Sundsvalls målvakt William Eskelinen räddade till hörna.

– Det var en bra chans jag fick, jag försöker trycka in den i nättaket, men målvakten kommer ut och gör sig stor. Jag borde satt den tycker jag, sa Deniz Hümmet till Cmore i paus.

Annars hade hemmalaget flera bra chanser. Linus Hallenius brände tre bra lägen. Ett av dem kom i andra halvlek sedan ett hemmaskott tagit i ribban, och när Hallenius kom först på returen och nickade svarade Marko Johansson för en jätteräddning. TFF-målvakten sög sedan även in den andra returen.

Ett skadedrabbat TFF fick klara sig utan Zoran Jovanovic som har ont i ett knä.

Annons

– Zoran kunde inte böja benet fullt ut men får han ner svullnaden kan han säkert spela mot Kalmar (på söndag), säger Winqvist.

18-årige högeryttern Felix Hörberg fick chansen från start för första gången och Johan Brannefalk fick spela högerback och gjorde allsvensk debut.

– Johan gör en strålande insats så länge han orkar. Felix gör ett strålande jobb, han tog verkligen chansen, berömmer Winqvist.

TFF får jaga första allsvenska segern på söndag i stället när Kalmar FF kommer till Vångavallen.

Ett bekymmer då är att Lasse Nielsen är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort mot Sundsvall.

– Det är ett bekymmer. Helst vill man ha en backlinje intakt som spelar varje match. Vi har två träningspass innan Kalmarmatchen, det gäller att nyttja dem väl, konstaterar Winqvist.

Känner du stress över att första segern inte kommit ännu?

– Vi kommer att vinna matcher, det är inget som stressar mig. Vi har gjort mål i tre av matcherna. Nu gäller det att bygga resultat av prestationerna. Vi kan inte tycka synd om oss själva. Men det som grämer mig är att vi förlorat de två senaste matcherna mot lag som vi ska konkurrera med, säger Patrick Winqvist.

Sundsvalls Linus Hallenius hade tre bra lägen i matchen. Här chippade han över Marko Johansson, men bollen gick utanför.
Sundsvalls Linus Hallenius hade tre bra lägen i matchen. Här chippade han över Marko Johansson, men bollen gick utanför.Foto: Erik Mårtensson
Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons