Annons

Tufft träningspass dagen efter

Dagen efter Sundsvallsmatchen - som ju slutade 1-1 - väntade en rejäl dos träning för TFF-arna och inte minst gäller detta för målvakterna, Richard Richardsson, Fredrik Persson och Niklas Jeppsson.
Sport • Publicerad 30 augusti 2004

Jan Ericsson körde stenhårt med trion under en knapp timme och alla tre verkade helt slut efteråt.

- Det kommer att bli ännu värre under tisdagen, säger Jan med ett "elakt" smil på läpparna.

Annons

Fredrik Persson skadades i matchen mot Kalmar för en vecka sedan men han var alltså nu tillbaka i full träning. Detta är, så klart, glädjande men Jan är lite tveksam till Fredriks beslut:

- Ja, jag fattar inte att han tackat nej till U21-lägret på Malta och det är lätt att han nu mister den plats han skaffat sig där. Som han agerar i dag tycker jag han borde ha åkt dit och spelat tejpad och synd även ur föreningens synvinkel att han tackat nej.

Fredrik vill dock inte hålla med utan menar att TFF är viktigast för tillfället och att han fortfarande har svårt att sparka på bollen:

- Som det är nu kan jag inte det men till nästa allsvenska match är jag garanterat klar.

Nästa TFF-match spelas först om 14 dagar, den 13 september, då HIF tar emot på Olympia. Matchen är bara början på en räcka jättetuffa matcher eller vad sägs om följande ordning: HIF (borta), IFK Göteborg (hemma), Halmstad (h) och Djurgården (b). När väl den mardrömmen är över väntar Örgryte (h), Örebro (b), Landskrona (b) samt AIK (h) som avrundning. När det gäller det tuffa programmet ska till TFF:s fördel läggas - att man oftast spelar bättre mot de bästa lagen i serien.

Thomas Magnusson och Dennis Melander är skadade och fanns därför utanför planen i går. En som är tillbaka på riktigt efter revbensskadan är Kristian Haynes och han såg riktigt, riktigt fotbollssugen ut i går. Han sköt det ena drömmålet efter det andra på kompisarna till målvakter och förhoppningsvis är han snart tillbaka med ork för 90 minuter.

Nästa TFF-uppdrag är B-lagsmatchen mot Öster som spelas kl 18 på Vångavallen i morgon.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons