Annons

Tufft och mållöst för TFF

Årets gräspremiär - i spanska La Manga - blev mållös och tuff för TFF men tränarduon Alf Westerberg och Lasse Larsson var i stort nöjda med såväl det egna lagspelet som med de individuella prestationerna.
Sport • Publicerad 11 mars 2002

Allra mest nöjda var man med de spelare som fick chansen att komma in på planen som avbytare, där Johan Laursen, Ola Larsson, Kristian Haynes och Patrik Karlsson bytte av Douglas Andersson, Mattias Kronvall, Christian Andersson och Greger Andrijevski. Mattias var den ende i kvartetten utbytta som tvingades byta på grund av skada och det kunde ha gått riktigt illa för honom. - Mattias var på väg igenom det norska försvaret, när han kapades å det grövsta och det var omöjligt för honom att spela vidare. Vi tror dock att det handlar om en mjukdelsskada och därför hoppas vi också att han snart är tillbaka i träning igen, säger Lasse Larsson direkt efter matchen. Då var Alf Westerberg och kontrollerade truppen i stort efter den tuffa bataljen mot Hønefoss och han hade mer att komma med: - Ola Larsson kom in istället för Mattias och han gjorde ett mycket stabilt inhopp på mittfältet. Tyvärr skadades även han mot slutet men han är sydd med fem stygn i ena ögonlocken och är säkert i träning i morgon igen. Alf och Lasse var inte bara väldigt nöjda med Olas inhopp utan även med Johan Laursens och Christian Anderssons, där Christian också hade den bästa TFF-chansen under slutet av matchen. - Skall man vara riktigt diplomatisk spelade norrmännen väldigt tufft, säger Alf och man kan märka på rösten, att han är en aning bedrövad över ett och annat våldsamt övergrepp på TFF-arna, även om han något inrättar sig i ledet: - Visst satsade väl vi också men inte på samma vårdslösa sätt. När Alf får möjligheten att ytterligare analysera TFF-spelet säger han så här: - Jag kan konstatera att mittfältet fick en helt annan stadga med Ola och Johan på planen och jag är också väldigt nöjd med hela vårt backspel. Sammantaget känns det också väldigt bra att vi orkade stå upp så bra - trots alltså det väldigt tuffa spelet emellanåt. TFF fortsätter att träna två pass om dagen - med en fridag inlagd, innan man avslutar med match mot Strømsgodset på fredag. Träningsmatch, La Manga: Hønefoss-TFF 0-0 TFF-laget: Björn Levin - Jörgen Eriksson, Thomas Magnusson, Peter Abelsson, Dennis Melander - Douglas Andersson (Johan Laursen), Patrik Svensson, Mattias Kronvall (Ola Larsson), Kristian Haynes (Christian Andersson) - Greger Andrijevski (Patrik Karlsson), Jonas Nilsson.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons