Annons

Tufft men Gislöv har chansen

Sport • Publicerad 9 oktober 2006
I början var det extra tufft för de många unga spelarna i Gislöv och här är det Alexander Mårtensson som hamnat i bryderier i kamp med en rutinerad Yngsjöspelare. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
I början var det extra tufft för de många unga spelarna i Gislöv och här är det Alexander Mårtensson som hamnat i bryderier i kamp med en rutinerad Yngsjöspelare. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Spelarna i Gislövs IF hade chansen att skaffa sig ett riktigt bra utgångsläge inför kvalreturen borta på lördag men gästande Yngsjö IF redde ut problemen och nu ser det istället riktigt svårt ut för Gislöv.

Redan från början märktes att gästerna var ett mycket bra lag och man kom ju också från division fem, där man missade kontraktet med nästan minsta möjliga marginal. En poäng efter Sibbhult på åttondeplatsen i tabellen gör att man nu tvingas kvala.

Annons

– Ett riktigt rutinerat lag som ju legat i division fyra tidigare, menar också Rolf Nilsson i Gislövsledningen.

0– 1 kom också efterhand men kanske då lite onödigt på en frispark från 40-talet meter. Bollen tog i ribbans underkant och slogs in på retur av Mikael Persson.

– Lite olyckligt ingripande av Andreas (Rörstam) i målet menades det bland åskådare på Gislövs IP men rutinerade TFF-målvakten, Anders Andersson, försvarade målvaktslöftet:

– Ja, i det frisparksläget är det bara rutinerade målvakter som står kvar på mållinjen och jag vill inte klaga på att Andreas går framåt på bollen.

0– 1 stod sig i halvtid och efter en "blåsning" i pausen kom hemmaspelarna ut som nästan ett nytt lag inför andra halvlek. Det dröjde heller inte många minuter förrän Darrel Pipeer kunde kvittera och plötsligt var det fördel Gislöv. 2– 1 kom också ganska logiskt och då var det Mattias Mårtensson som gjorde målet.

– Jag tycker nog att vi borde haft en straffspark vid 2– 1, där en Yngsjöspelare tar bollen med handen, och hade vi gjort 3– 1 tror jag också vi hade vunnit, menar Rolf Nilsson.

Nu fick inte hemmaspelarna njuta speciellt mycket av ledningen utan ganska omgående kom 2– 2. Med endast ett par minuter kvar kom även 2– 3 och det ställer till det rejält inför returen i Yngsjö. Det innebär nämligen att Gislöv måste producera minst två mål på lördag.

– Ja, eftersom flest mål på bortaplan räknas, så räcker ju inte 1– 0 för oss men vi har chansen, menar Rolf Nilsson.

Ingen i Gislövs IF ser heller det som ett misslyckande, om man inte skulle klara kvalet. Laget är ungt och föreningen har som mål att vara tillbaka i division fem först 2008. Så man har allt att vinna och inget att förlora i Yngsjö.

V Ingelstad– Bälinge 3– 1 Västra Ingelstad hamnade efter Gislöv i division sex-tabellen men ligger nu före – efter seger i första kvalmötet med Bälinge.

Annons

– Det var en match med två ansikten och anledningen var den svåra vinden. Med vinden i ryggen gjorde vi 3– 0 men i andra tog Bälinge över och kunde också gjort fler mål då, menar Jan Persson.

Mikael Törnqvist blev dubbel målskytt och Roger Ekberg kompletterade. På lördag har Västra Ingelstad nu till och med råd att förlora och ändå gå upp i division fem.

Kyrkheddinge– Skanör/F 3– 0

Skanör/Falsterbo IF kvalar för att stanna kvar i division fem och här blev det sämsta tänkbara starten för Benny Persson & Co i Skanör.

Helt hopplöst är det väl inte inför returen hemma och till Skanörs fördel ska läggas att man i första mötet saknade sex ordinarie spelare.

En straffspark gav Kyrkheddinge ledningen strax före pausen och övriga mål kom en bra bit in i andra halvlek.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons