Annons

Tufft läge i botten för Palmstaden

Palmstaden kämpar fortsatt i innebandyns division två. Mot konkurrenten i bottenstriden, Munka Ljungby, kom nästa förlust.
– Nu måste vi bara vinna, säger tränaren.
Innebandy • Publicerad 15 februari 2019
Patric Malterius och Palmstaden IK får det tufft i slutet av innebandysäsongen.
Patric Malterius och Palmstaden IK får det tufft i slutet av innebandysäsongen.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Palmstaden var med i matchen bra från start och stod upp väl mot Munka Ljungby, som inför sammandrabbningen bara låg en poäng före i tabellen.

– Jag tycker att vi gör en bra match, men tyvärr vinner man ju inte alla matcher man gör bra heller, säger lagets tränare Patric Malterius.

Annons

Efter den första perioden ledde hemmalaget med 2–0, och det dröjde inte länge innan de satte 3–0. Palmstaden gjorde dock sitt för att komma tillbaka.

Simon Strömberg reducerade till 1–3 och när Robin Mardell gjorde 2–3 i början av sista perioden så kändes det som att Palmstaden var nära att vända menar Patric Malterius.

– Vi jobbar oss tillbaka och tar över matchen. Vid 3–2 har vi dem ordentligt i brygga, men så tar vi ett dumt beslut och släpper in 4–2 på ett riktigt skitmål, berättar tränaren.

Efter 4–2-målet blev det jobbigt för Palmstaden och med två minuter kvar kunde Munka Ljungby punktera matchen till 5–2.

Förlusten innebär att hemmalaget avlägsnar sig Palmstaden i bottenstriden, medan trelleborgarna ligger kvar på nedflyttningsplats. Ännu så länge är det däremot bara en poäng upp till Åstorp/Kvidinge på negativ kvalplats.

– Nu är det bara måstematcher kvar, det är riktiga sexpoängsmatcher som vi bara måste vinna. Där är ingenting att snacka om utan nu måste vi bara vinna, säger Patric Malterius.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons