Annons

Tufft för Tif i egen cup

Fyra förluster och en vinst i gruppspelet. Tif Vikings har det jobbigt i U16-cupen på hemmais. Å andra sidan är det kanske en seger att klubben kan ställa ett lag på benen. "Hockeyn har tappat mycket", säger tränaren Jimmy Nilsson som byggt sitt lag på spelare från fyra olika årgångar.
Sport • Publicerad 28 december 2008
Bästa matchen mot bästa laget Nybro har imponerat i U16-cupen i Södan. Tif Vikings bjöd dock på hårt motstånd. Här har Calle Dahlbom reducerat till 1–2. Bild: Tomas Nyberg
Bästa matchen mot bästa laget Nybro har imponerat i U16-cupen i Södan. Tif Vikings bjöd dock på hårt motstånd. Här har Calle Dahlbom reducerat till 1–2. Bild: Tomas NybergFoto: 

I dag avslutas den traditionella U16-cupen i Södan. För bara några veckor sedan var det osäkert om den skulle bli av. I ett sent skede fick Tif Vikings i alla fall klart med ett sjätte lag, därmed var det också lönsamt att genomföra turneringen.

- Hockeyn har tappat. I Trelleborg har vi ett U16-lag, sedan har vi inget förrän U12 underifrån, säger Jimmy Nilsson, tränare för U16-laget i Tif Vikings.

Annons

Vad beror det på att hockeyn tappat?

- Vet faktiskt inte, det är ju inte bara här, i de flesta klubbar har det gått ner.

- Det är ju en dyr sport om man jämför med vad utrustningen kostar i handboll, fotboll och innebandy.

- Jag skulle kunna tänka mig att innebandyn fångar många ungdomar, det är ju lite grann samma typ av sport som ishockey. I årets U16-cup mönstrar Tif Vikings spelare som är födda 1992-1995. Efter seger mot Lund (10-2) och förluster mot Pantern (3-6), Halmstad (0-10), Nybro (2-7) och Limhamn (3-5) väntar i dag spel i match om femteplatsen.

- Mot Nybro gör vi bästa matchen för säsongen. Vi kämpade och vårt styrspel fungerade, förklarar Jimmy Nilsson.

Nybro och Halmstad har imponerat mest hittills. Vikings hade 2-2 i början på sista perioden mot smålänningarna.

- Sedan åker vi på två lätta mål, sen orkar vi inte, sa Nilsson.

Hur vill du beskriva ditt lag?

- Vi har två femmor som håller rätt hög klass, som står upp hyfsat mot de bästa lagen. För de andra tar åldern ut sin rätt lite grann.

I dagens match mot Lund är laget i alla fall klara favoriter till att bärga femteplatsen.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons