Annons

Tuffe Richard van vid smärtor

Mycket kamp och hårda duster på linjen. Då trivs Richard Nilsson. Mittsexan gick i bräschen när IFK Trelleborg krigade till sig poäng mot IFK Skövde. "Mycket kamp ska det vara i handboll", tycker Richard Nilsson.
Sport • Publicerad 13 november 2006
Knutna nävar. Kim Johansson och Richard Nilsson är två laglojala kämpar som trivs när det går hett till.
Knutna nävar. Kim Johansson och Richard Nilsson är två laglojala kämpar som trivs när det går hett till.Foto: 

Men kampviljan har sitt pris. Nilsson åkte på en rejäl propp i första halvlek och blev liggande.

– Den tacklingen prickade precis, det gjorde riktigt ont.

Annons

Han reste sig snabbt och efter ett par minuters vila var han tillbaka i hetluften. Richard Nilsson är van vid smärtor. Sedan matchen mot YIF har han kämpat med sin onda rygg. Mot Alingsås borta tvingades han vila. Annars har han kämpat vidare. Trots att varje träning och match är en kamp mot smärtan.

– Jag har en muskellåsning i ryggen. Jag fick behandling av TFF:s läkare (Peter Malmgren) förra veckan och har tagit voltaren. Jag tycker det känns bättre de senaste dagarna, säger Nilsson.

Dramatiken tilltog och publikjublet steg allteftersom i den andra halvleken.

– För en gångs skull kan vi ge publiken valuta för pengarna. Det var en riktigt rolig match, säger IFK-kämpen som bidrog med tre mål framåt.

Nilsson gjorde sin enda miss när han sköt utanför vid underläge 21– 22 tio minuter före slut.

– Som tur är fick jag göra mål i direkt efter, men just då var det tungt.

På söndagen njöt han fortfarande över en vunnen poäng. Och kroppen mådde förhållandevis bra.

– Inte värre än vanligt, rapporterar han. Bredvid sig i försvaret hade han en annan viljestark spelare i Kim Johansson som gjorde comeback efter tre matchers skadefrånvaro.

Däremot lär IFK få klara sig utan Lars Felskov de närmaste matcherna. Felskov trillade ner från en stege på sitt arbete förra veckan och kunde inte spela mot Skövde.

– Han har fått en blödning i högeraxeln och blir i värsta fall borta i tre till fyra veckor, berättar sportchefen Patric Sandblom.

Annons

Därmed blir Richard Nilsson ensam mittsexa ett tag framöver.

– Vi tappar en avlösare åt Richard framåt. Bakåt kan vi väga upp det nu när Kim Johansson är tillbaka, men vi tapparen personlighet på plan, resonerar Sandblom.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons