Annons

Tuffa test för Stavsten

Med en knapp månad till seriestarten i handbollens division ett får Stavsten mäta sig med kvalificerat motstånd. I klubbens egen träningsturnering i "Södan" möter laget de danska division ett-lagen Ajax och Lyngby och det skånska division-ett laget IFK Kristianstad.
Sport • Publicerad 26 augusti 2004

- Båda de danska lagen satsar mot den danska elitdivisionen. Mot Lyngby spelar vi med bästa laget och i de andra matcherna spelar vi utan danskar, säger ordföranden Eje Wilör. Matchen mot Lyngby spelas fredag kväll och de andra två på lördag. Stavsten har också gjort klart med ännu ett nyförvärv: Det gäller den danske mittsexan Lasse Hansen, 28, med flera säsonger i det danska elitserielaget Virum bakom sig. - Men han är inte med nu i helgen eftersom han är lärare och är i Prag med sin klass, berättar Eje. Med truppen spikad ser listan över Stavstens nyförvärv då ut så här: * Jannick Secher, vänsterhänt högernia. * Martin Tidén, linjespelare. * Lasse Hansen, linjespelare. * Juniorerna Patrik Sassersson och Mikael Nilsson från Kävlinge och dansken Mustafa Savas, också han junior. För Savas finns dock ett litet frågetecken fortfarande. Glädjande för Stavsten är också att man ser ut att få behålla de spelare som avslutade förra årets säsong. Det är endast när det gäller Johan Jedlid det ännu inte är klart. Nästa helg fortsätter klubben sina förberedelser inför seriespelet med att åka till danska Vildbjerg på träningsläger. Man besöker samma anläggning som TFF tränade på i våras och med åker också pojklag och juniorer, runt 100 personer totalt. Helgens träningsmatcher i Söderslättshallen: Fredag: Stavsten-Lyngby, 19.00, Ajax-Kristianstad, 20.30. Lördag: Stavsten-Ajax, 9.30, Lyngby-Kristianstad, 11.00, Stavsten-Kristianstad, 12.30, Lyngby-Ajax, 14.45.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons