Annons

Tuffa tag i vårsolen

Strålande solsken, gott humör och massor av rugby. Pingvins påskturnering kunde inte ha fått en bättre inramning när den inleddes på fredagsförmiddagen. I dag avgörs finalspelet och Pingvins herrar är obesegrade efter gruppspelet.
Sport • Publicerad 10 april 2009
Vasile Grosu tar sig fram i premiärmatchen mellan Pingvin och irländska Clontarf. I dag fortsätter påskturneringen på Pilevallen. Foto: Claes Nyberg
Vasile Grosu tar sig fram i premiärmatchen mellan Pingvin och irländska Clontarf. I dag fortsätter påskturneringen på Pilevallen. Foto: Claes NybergFoto: 

Det var mungiporna uppåt kring Pilevallen på långfredagen.

– Bra stämning, inget klydd och matcherna har kommit i gång i tid, berättar Britt Ahlström i hemmaklubben.

Annons

Pingvins herrar inledde genom att besegra irländska Clontarf i turneringens första match med 14–5.

Därefter fortsatte segertåget med 26–0 mot Göteborg och 20–0 mot holländska Obelix. Därmed vann Pingvin sin grupp och i dag väntar semifinal.

På damsidan mönstrade Pingvin/Malmö två lag. För det ena blev det idel förluster, för det andra blev det en seger och förlust under inledningsdagen.

Totalt har åtta herrlag och fem damlag kommit till start. Gästande lag kommer från Sverige, Danmark, Irland och Holland.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons