Annons

Tuff väg till EM för Ihab

Den 28–31 maj avgörs junior–EM i taekwondo i Trelleborg. Ska hemmaklubben få med någon representant bland de tävlande där står hoppet till Ihab Dibes.
Sport • Publicerad 16 februari 2009

14-årige Dibes tävlade för svenska landslaget i Trelleborg Open när elitklasserna avgjordes på lördagen. Efter seger i första matchen åkte han ut i kvartsfinalen i -55 kg för juniorer.

- Jag mötte en tysk och förlorade på golden point, sedan gick han och vann alltihopa, berättar Ihab efter helgens tävlingar.

Annons

- Jag är nöjd, det var en bra match. Jag gjorde bara ett misstag och det utnyttjade han.

Ihab Dibes njuter av att tävla på hemmaplan. Han vann SM på Södan i december, nu gällde Trelleborg Open och i maj handlar det om junior-EM.

- Han har chansen, men det blir svårt, resonerar tränaren Chakir Chelbat.

- Det räcker inte bara med att vara rankad etta i Sverige, han måste prestera på de internationella A-klasstävlingarna.

Under kommande månader väntar viktiga tävlingar i Holland, Tyskland och Österrike. Det som gör det extra tufft för Ihab Dibes är att han är tre år yngre än de äldsta som tävlar i juniorklassen.

876 taekwondospelare från 32 länder startade i årets Trelleborg Open. Svenska landslaget hävdade sig väl i konkurrensen och blev tvåa i lagtävlingen, efter Tyskland och före Ryssland på tredje plats.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons