Annons

Tuff säsong även utanför isen för Vikings

Trelleborg Vikings gjorde ett minusresultat på 225 000 kronor under den gångna säsongen. Höga kostnader kring A-laget och lägre sponsorintäkter än beräknat ligger bakom. När klubben hade årsmöte nyligen omvaldes Fredrik Jönsson som ordförande för femte året.
Sport • Publicerad 27 maj 2014
Foto: Anette Sjöstrand

Det var inte bara representationslaget som hade det tufft på isen i division två den gångna säsongen. Ekonomiskt gjorde Vikings en förlust och ordförande Fredrik Jönsson påpekar att man måste vända trenden direkt.

– Vi har varit bortskämda och gått plus i flera år och vi har fortfarande en stabil ekonomi, men vi måste upp i balans, säger Fredrik Jönsson som främst ser tre anledningar till det ekonomiska underskottet.

Annons

– Vi nådde inte det vi hade budgeterat för på sponsorsidan, vi hade höga kostnader för representationslaget och domarkostnaderna för våra lag låg på en hög nivå, utvecklar han.

En av de tre anledningarna korrigerar sig själv genom att Vikings inte lyckades hänga kvar i division två; att ligga i trean innebär avsevärt lägre kostnader.

Dessutom kommer klubben att dra ner sin bemanning på kansliet, från tre personer till två.

Klubben omsatte närmare 2,8 miljoner den gångna säsongen.

När det gäller A-laget så har klubben kontrakt med ett 15-tal spelare inför nästa säsong, där nye tränaren Conny Johansson har dragit igång träningen sedan ett par veckor tillbaka.

Louise Löfgren
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons