Annons

Tuff långresa för Pirates med sex man

Med endast sex spelare har Trelleborg Pirates gett sig ut på en turné med dubbla bortamatcher. Det innebär mycket speltid för två 17-åriga talanger.
Basket • Publicerad 14 april 2018
Pirates tränare Ali Lou, instruerar guarden, och sonen, Jordan Lou som var viktig mot Alvik.
Pirates tränare Ali Lou, instruerar guarden, och sonen, Jordan Lou som var viktig mot Alvik.Foto: Tomas Nyberg

De dubbla bortamatcherna i helgen började med förlust mot Alvik med 72–96.

– Det var en tuff match. De är större och bättre än oss. Men vi genomför den bra med tanke på att vi bara är sex spelare, säger Pirates tränare Ali Lou.

Annons

På grund av skador och högskoleprov har Ali Lou inte fler spelare att tillgå denna helg då det är matcher mot Alvik på lördagen och Luleå på söndagen.

Manfallet öppnar dock upp för de nyblivna 17-åringarna Ibbe Klintman och William Svenonius. De har tidigare fått lite speltid i superettan. Men mot Alvik fick de spela 28 minuter vardera.

– Nu är det viktigaste för oss att våra unga spelare, som William och Ibbe får speltid så att de kan utvecklas till nästa säsong. De gjorde väldigt bra ifrån sig. Ibbe fick även spela lite som guard och gjorde det bra och gjorde ett väldigt bra jobb defensivt, berömmer Ali Lou.

William Svenonius gjorde tolv poäng för Pirates.

Alvik var hela tiden steget före i poängprotokollet och ökade sakta men säkert differensen.

– Det är morgondagens match mot Luleå som är den viktiga så därför ville vi spara på energi i den här matchen. Hade vi haft lite bättre skytte hade vi kunnat spelat jämnt med dem, vi missar för mycket, säger Ali Lou.

Pirates bor på hotell på Arlanda i kväll och flyger på söndagen upp till Luleå för mötet mot Steelers, som ligger sist i superettan.

Vinner Pirates mot dem kan laget bli sjua, vid seger mot Eos i den avslutande omgången nästa helg.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons