Tuff höststart för Pingvin

Allsvenskan fortsatte med andra omgången i helgen som gick och det blev åter poänglöst för de båda Pingvinlagen. För damerna blev det dubbelt poänglöst andra matchen i rad.
Sport • Publicerad 24 augusti 2009

TRELLEBORG. Det mesta krutet lades på rugbyfestivalen, när det gäller verksamheten i stort på Pilevallen under den gångna helgen och det är möjligt att detta också avspeglades i seniorernas allsvenska spel. Oavsett blev det förlust för båda representationslagen, där damerna i Malmö/Pingvin inledde med match mot Uppsala och där siffrorna skrevs till 0–19 (0–13.

Siffrorna visar att hemmalaget därmed spelade andra matchen i rad utan att lyckas ta poäng. Senast blev det 0–45 borta mot Enköping.

Även om siffrorna 0–19 kanske talar för en utklassning, så hängde hemmatjejerna bra med under speciellt matchinledningen. Bäst lyckades man i tacklingarna medan passningsspelet inte nådde upp i den klass man vant sig vid från vårens spel i division ett södra.

Det gick väl inte mycket bättre för herrarna lite senare under lördagen men här blev det åtminstone ett och annat poäng. Till sist vann Hammarby med 20–13 (13–3).

– Vi hade pratat mycket innan matchen hur viktig inledningen var och att vi inte skulle släppa till då. Därför kändes det tungt med ett tidigt Hammarbyförsök och jag trodde faktiskt på seger, inleder lagledaren Ola Pettersson efter matchen.

Pingvin var som närmast vid 7–10 och poängplockare blev Alexander Andersson med åtta och Andreas Persson med fem poäng.

– Jag vill ge en extra eloge åt Nicolae Rosioru som tog tag i spelet i andra halvlek och skapade flera fina inkastlägen offensivt, fortsätter Ola.

Det återstår fyra matcher för både herrar och damer och eftersom man tar poängen sedan i våras, mot de södra lagen, med sig har Pingvins herrar sex poäng och damerna fyra.

– För att gå till SM-slutspelet kan det räcka med ytterligare en seger och den ska vi bara ta, avrundar Ola Pettersson och då pratar han, så klart, om herrarna.

För damerna kan det bli tuffare, även om man i nuläget ligger på den sista slutspelsplatsen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.