Annons

TSS:are med goda medaljchanser

Redan den första dagen av sim-EM i Berlin är våra tre TSS-hopp i bassängen och det finns bra chans till pallplats direkt.
Sport • Publicerad 26 juli 2002

- Måndagen bjuder på vår bästa chans till en medalj till Trelleborg, på 4x100 fritt, säger TSS-tränaren Sven-Bertil Mattsson. - Mattias Ohlin är ett säkert namn och han har gjort bra ifrån sig tidigare. Men om Jonas Tilly ska simma finalen så måste till en riktigt bra försökstid, det är inga lätta namn han har att slå ut. Förbundskapten Hans Bergvist har att ta bort någon ur kvartetten Stefan Nystrand, Lars Frölander, Eric La Fleur och Mattias Ohlin till förmån för Jonas. - Vid sidan av de fyra på förhand givna så slåss Jonas framför allt med Erik Dorch. Jonas har presterat bättre än honom vid samtliga tävlingar som de deltagit i gemensamt, säger "Bebbe" och därmed får Jonas Tilly räknas som första reserv. Under EM-veckan finns TSS bästa medaljchanser på lagkapperna. TSS tredje bidrag i den svenska truppen är Bebbes dotter Ida. Hon dyker ner i EM-bassängen på tisdag, given i laget på 4x200 fritt. - På SM presterade Ida den tredje bästa tiden i Sverige någonsin och är tvåa i laget efter Josefin Lillhage. De svenska tjejerna har också chans till medalj. Ida Mattsson gör sitt andra EM på lång bana. För två år sedan, som femtonåring, blev hon tolva i Helsingfors och nu är siktet högre ställt. Ida simmar även två individuella sträckor, 200 och 400 fritt. Så här på förhand finns den tredje chansen till TSS-medalj på EM-simningarnas avslutningsgren, 4x100 medley. - Där slåss Mattias Ohlin med Jens Peterson om ryggsträckan, men Jens har en bästatid som är två sekunder sämre än Mattias bästa, säger Bebbe. Mattias Ohlin är anmäld till 200 frisim och 100 rygg, men det har varit osäkert om han kommer till start, framför allt är frisimmet osäkert. Den gångna veckan har Bebbe njutit av en efterlängtad semester. Från och med måndag har TSS-tränaren annat att njuta av. - För oss som tycker om simning är ett mästerskap det största. Det är en stor fest. EM och Sverige går ofta bra ihop och det blir säkert många medaljer.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons