Annons

TSS-skräll i lagkapp

Sport • Publicerad 8 juli 2005

Visst skulle TSS ha chans på medaljer under Sum-Sim - så sade i alla fall förhandstipsen. Men på 4x100 meter medley var det knappast meningen att det skulle bli någon.

Skulle det bli medalj för TSS på Sum-Sims första dag så var det väl Wictor Paulsson och Marcus Tilly som skulle fixa det på 100 frisim. Men Wictor och Markus blev nia respektive tia i försöken på morgonen och var därmed utslagna. En klar missräkning.

Annons

Det positiva var väl " med facit i hand " att de fick hela dagen på sig att ladda för kvällens 4x100 meter medley.

Men där hade TSS elfte bästa anmälningstid av tretton startande lag...

De 13 lagen delades upp på två finalheat och TSS gick ut i det första.

Med tiden 4.17,46 där tändes hoppet och det blev en nervös väntan på, och under, det andra heatet.

Det stod snabbt klart att inget fanns att göra åt Neptun som vann klart men efter en riktig gastkramning blev det TSS som knep silvret dryga sekunden före Sundsvall.

– Rätt oväntat silver, säger tränaren Nicklas Svensson som inför Sum-Sim ändå talat om sina simmare som "grymma tävlings-människor"

– Jag kunde ändå inte i min vildaste fantasi tro på ett silver i medleylagkappen. Men de här killarna ännu värre tävlingsmänniskor än jag kunde tro, säger han.

Misslyckandet på 100 frisim berodde på nervositet, menar Nicklas.

– Det såg nervöst och spänt ut och inför lagkappen försökte jag bara ta bort all press från dem och få dem att gå in och ha skoj.

Det lyckades uppenbarligen.

Annons

Laget:

Ryggsim: Jonathan Alestam, 1.06,6.

Bröst: Martin Söderström, 1.10,98.

Fjäril: Marcus Tilly, 1.03,85.

Frisim: Wictor Paulsson, 55,96.

– Vi taggade varandra riktigt och ville ju ta medalj. Men silver var ändå bättre än väntat, säger slutmannen Wictor Paulsson.

Jonas Gustafsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons