Annons

TSS satsar stort

I Trelleborgs Simsällskap beklagar man att en ny simklubb bildats. Utvecklingen är oroande men samtidigt ser de positivt på framtiden. - Målet är att fördubbla verksamheten, säger Clas Paulsson, kassör i TSS.
Sport • Publicerad 28 juli 2004

Vad betyder det här för TSS? - Givetvis betyder det här mycket för oss. En funktionär, som varit ungdomstränare, har redan sagt upp sig. Det berodde på att hans fru sitter i den nya klubbens styrelse och han kände att han inte kunde vara kvar i TSS. Som det ser ut har vi kvar de andra och Caroline Lindborg har sex månaders uppsägningstid och har inte sagt upp sig. Hur länge verksmahetschefen Caroline Lindborg arbetar kvar i TSS är oklart då hennes man, Jörgen Lindborg, är kassör i nybildade TKS. Clas Paulsson säger att han tror att inledningsvis kommer simmare gå över till den nybildade föreningen. - Den oron finns där. Men vi räknar med att vi ska hålla en högre nivå på vår verksamhet och då kommer vi få tillbaka simmare framöver. Det som hänt i TSS var att det fanns en opposition mot elitsatsningen. Runt om på byn snackas det om att vi i TSS bara skulle satsa på eliten, men det är skitsnack. Det handlar om att vi ska ha förebilder i klubben, se bara på Mattias Ohlin som nu ska simma OS. Hur många är det inte som ser upp till honom? I och med att det blir två simföreningar i Trelleborg kommer konkurrensen om sponsorintäkter att öka. - Men vi har haft konkurrens tidigare, bland annat är ju fotbollen stark i stan. Det gäller för oss att visa upp en riktigt stabil organisation, en organisation som visar att man kan lita på oss. Trots splittringen inom simningen räknar TSS med att utöka simningen, framför allt inom på barn- och ungdomssidan. - Vi räknar med att utvidga och målet är att fördubbla verksamheten. I dag har vi 38 simgrupper, Sven-Bertil Mattsson hade ett 90-tal i Triton och det är något vi siktar att nå även med TSS. Clas Paulsson berättar att TSS inom kort kommer presentera en ny ordförande. Chefstränaren Sven-Bertil Mattsson beklagar att Trelleborg nu har två simklubbar. Han tror inte att stan är tillräckligt stor för att båda ska överleva och det är simmarna som kommer bli lidande. - Risken är stor att det här slår hål på något som är så exklusivt. Det finns inte underlag för två simklubbar i Trelleborg, det kommer inte gå att föda eliten. - Jag förstår inte att människor som jobbat så hårt för TSS nu är beredda att sänka klubben. De kan söndra och slå itu en stor del av den verksamhet de själva arbetat upp, säger "Bebbe".

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons