Annons

TSS-Marcus Sverigebäst

Trelleborgs Simsällskaps Marcus Tilly, 16, imponerade stort under ungdoms-GP-simningarna i Furulund i helgen.
Sport • Publicerad 10 februari 2005

På 200 meter frisim slog Marcus till med 1.58,74 och det var första gången han var under två minuter.

Ungdoms-GP simmades samtidigt på åtta platser runt om i Sverige och Marcus Tillys tid på 200 meter frisim var den bästa i landet.

Annons

– Marcus har fruktansvärt mycket i sig. Han har hittills inte utvecklats lika snabbt som sin bror (Jonas Tilly) men han är på god väg och kan bli minst lika bra, säger Nicklas Svensson, assisterande tränare i TSS. På 200 rygg respektive 400 medley fick Marcus kliva upp ur bassängen som tvåa men i båda loppen slog han personrekord.

– Riktigt bra simmat av Marcus, säger Nicklas Svensson som också hyllade Martin Söderström.

Martin är också 16 år och tiden 1.10,9 på 100 bröst räckte till seger.

TSS 1993-tjejer och 1992-killar testade på Sum-sim-distanserna för första gången och det gick riktigt bra. Ett urval av goda TSS-insatser:

Mariann Kardos simmade fem olika distanser och placerade sig topp-10 på samtliga. Imponerande inte minst med tanke på att Mariann är 93:a men även mötte 92:or.

Stephanie Nilsson simmade pers på allt, berättar Nicklas Svensson.

Philip Löfqvist var topp-10 på allt och slog pers på allt!

– Mycket bra simning även där, säger Nicklas Svensson som totalt sett var mycket nöjd med vad TSS-simmarna uträttade på ungdoms-GP:

– Alla som var där slog pers. Vi jobbar mycket med att träning och tävling ska vara något roligt och är det det så blir det också bra, tror jag. Den här helgen gick det mycket bra och det är bara att hoppas att det fortsätter. De allra yngsta simmade Dronksim i Staffanstorp i helgen. En tävling för simmare upp till 12 år.

Där höll sig Trelleborgs Kappsim riktigt bra framme. Ida Lindborg, född 94, och Tobias Laffrenzen, född 95, tog fem grensegrar var! Amanda Laffrenzen och Joachim Olsson segrade i två granar var.

Annons

När det gäller TSS-simmare vann Eric Svensson, född 94, en gren och Ellinor Nilsson (94) vann 50 rygg och värt att notera där är att Ellinor för fösta gången gick under 40 sekunderTiden blev 39.99! Ellinor slog också pers med 18 sekunder på 100 frisim, från 1.36 till 1.18.

Jonas Gustafsson

Simning Furulund/Staffanstorp
Simning Fu ru lund/Staffanstorp
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons