Annons

TSS-framgångar i Luxemburg

De fyra TSS-simmarna Pontus Ericsson, Filip Rudin, Torbjörn Paulsson och Marcus Tilly var i helgen i Luxemburg och simmade CIJ-meet, en av världens största ungdomssimningar. Bäst gick det för Pontus som tog två silver.
Sport • Publicerad 19 april 2004

CIJ-meet simmades för 36:e gången och inte mindre än 7 000 starter gjordes sammanlagt. - En av världens bredaste och bästa när det gäller ungdomssimning, säger TSS-tränaren Sven-Bertil "Bebbe" Mattsson om tävlingarna. Adam Olsson var också inkvalad men valde att stanna hemma och prioritera långbaneträningen. Pontus Ericsson var den av TSS-simmarna som gjorde bäst ifrån sig. Det blev två silver i 16-årsklassen för Pontus: 400 frisim på 4.10,74 och 200 frisim på 1.58, 24. 400-meterstiden var nytt klubb- och personbästa med tre sekunder. - Riktigt bra simmat av Pontus! Tyvärr missade han finalen på 100 frisim. Han kände sig nog för säker i försöken, säger Bebbe som menar att Pontus få dra lärdom av den fadäsen. Pontus Ericsson ingick också i det Skånelag som vann regionstävlingen på CIJ-meet. Tvåa där blev Skottland Väst och trea Hamburg. Marcus Tilly missade final med liten marginal på både 100 frisim och 100 rygg, detta i 15-årsklassen. Han simmade in som elva på frisimmet (58.21) och som nia på ryggsimmet (1.08,5). - Bra simmat av Marcus, berömmer Bebbe. Det var de goda nyheterna. För Filip Rudin och Torbjörn Paulsson blev inte Luxemburgsresan lika lyckad. - Filip drabbades av feber och avstod finalen på 100 frisim som han hade kvalat in till som sjua och Torbjörn kände också sig hängig och kunde inte göra sig själv rättvisa.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons