Annons

TSS fick sin ledare

TSS har tagit ett rejält kliv tillbaka mot ett "normalt liv". Efter att ha varit utan ledare sedan i somras utsåg ett helt enigt extra årsmöte i går kväll Morgan Thulin till ordförande. "Ett mycket bra val", säger simmaren Mattias Ohlin.
Sport • Publicerad 15 februari 2005
Morgan Thulin, nyvald TSS-bas. Bild: Jonas GustafssonFoto: 

Morgan Thulin var fram till i går vice ordförande i TSS men är en doldis för de flesta som inte är en del av simningen i Trelleborg.

– Jag kan simma fort, säger han och skrattar men berättar att han annars inte har någon simmarbakgrund – mer än som röjdykare i det militära.

Annons

Han har två barn som simmar i föreningen, Kevin och Amanda, och har naturligtvis ett stort intresse för sporten.

Med tanke på hur Trelleborgssimningens nutidshistoria ser ut får man också förmoda att han inte är konflikträdd.

Han tvekade i alla fall inte inför att ta uppdraget.

– Eftersom jag vet att det här är en förening där alla hjälps åt och ställer upp så var det inte så svårt att bestämma sig, säger han.

Problemen klubbben anser sig ha fått till följd av att Trelleborgs Kappsim bildades i somras hoppas han är övergående.

– Faktum är att vi har en utbrytarförening som vi tycker motarbetar oss i mångt och mycket men vi kör på och försöker koncentrera oss på framtiden. Några större förändringar med anledning av att Morgan Thulin blivit ordförande är inte att vänta.

– Vi ska försöka fortsätta som vanligt. Det viktigaste är att vi i styrelsen är till för simmarna och inte tvärtom.

Han hoppas och tror att klubben även fortsättningsvis ska kunna spela en roll i mästerskapsbassängerna.

– Vi ska fortsätta att försöka stötta dem som kommer upp i eliten. De ska ha de bästa förutsättningarna för att nå EM, VM och OS. Det är väldigt kul att vi finns med på simkartan, säger han.

Inledningsvis är dock risken stor att mycket kommer att handla om saker som inte avgörs i bassänger. Klubbens sparkade ungdomsansvarige Caroline Lindborg har lämnat in en stämningsansökan mot TSS, något som kan bli riktigt kostsamt, och Trelleborg Kappsim "stör" fortfarande, menar Morgan Thulin.

Annons

– De (TKS) fortsätter att försöka få över talangfulla unga simmare till dem. De kallar det marknadsföring men jag tycker inte att man gör så. Men framför allt är det ju det här med tiderna. De vill ha fler träningstider men för oss är det väldigt viktigt att få behålla de tider vi har. Från början var tanken att någon helt ny skullle komma in utifrån och ta över ordförandeskapet. Så blev det alltså inte. Morgan Thulin har varit vice ordförande sedan styrelseombildningen i somras och han var då den ende som blev kvar från den gamla styrelsen.

– Det är svårt att komma utifrån till en klubb i den här siuationen, säger han.

Det extra årsmötet, som utlysts för att välja en ordförande, var helt enigt.

– Ett mycket bra val! Morgan kan simning och är väldigt intresserad. Nu är det bara att hoppas att det blir lite lugn och ro, säger Mattias Ohlin, landslagssimmare.

Sven-Bertil "Bebbe" Mattsson, chefstränare, är också nöjd:

– Jag tror verkligen att det här blir bra. Som vice ordförande har han ju fungerat som ordförande och han har vuxit i kostymen. Jag tycker att han har förmågan att lyssna, är lugn och kan sätta sig in i saker. Han ingen idrottsidiot men det tror jag kan vara positivt. Det är så många av oss andra som är det redan.

I första hand sitter Morgan Thulin till det ordinarie årsmötet den 28 februari men tanken är att han fortsätter.

Jonas Gustafsson

Morgan Thulin a

Ålder: 49.

Annons

Bor: Trelleborg.

Arbetar: Verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö.

Familj: Mimi och barnen Kevin, 14, och Amanda, 10.

Aktuell: Ny ordförande i TSS.

Simning Trelleborg
Simning Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons