TS-talanger visade klass i Malmö

Talanger från Trelleborg Sim visade klass när de mötte svenska eliten och internationella simmare.
Simning • Publicerad 31 januari 2018
Trelleborg Sim nådde fina resultat i helgen.

När Svenska Simförbundet och Malmö KK arrangerade Grand Prix på Hylliebadet kom stora delar av den svenska simeliten, samt klubbar från Kroatien, Italien och Danmark, dit. Även sex simmare från Trelleborg Sim kvalade in till tävlingen.

TS-simmarna nådde tio B-finaler. En av dem vann sin B-final, det var Victor Lloyd som vann 200 meter ryggsim, och som hade en bättre tid än två av simmarna i A-finalen. Victor Lloyd satte under tävlingsdagen även tre klubbrekord på 100 meter ryggsim.

Dessutom blev det ett nytt klubbrekord på 4x100 meter frisim mixed när laget simmade på 3.59.00. I laget simmade Mattias Rydqvist, Isabelle Sering, Axel Lloyd och Nicola Parfitt. Tiden räckte till en 13:e plats.

Trelleborgssimmarna gjorde totalt tio nya personbästan samt två lagpers.

De yngre simmarna var i helgen på Tolvåkersbadet i Löddeköpinge och simmade ungdoms-GP. Sex medaljer simmade de hem där. Fem silvermedaljer och ett brons.

Medaljerna togs av, Jonathan Ravn Rehnström, silver på 1500 och 400 frisim samt brons 200 frisim. Alicia Sjögren, silver på 200 fritt, Max Ringström, silver 200 bröstsim och Frida Tunheim Glad, silver på 100 fritt.

Det blev även 21 topp åtta-placeringar i Löddeköpinge.