Annons

Truppen nästan fördubblad

Många småklubbstränare har all anledning att avundas Bengt Månsson, ny tränare i Västra Ingelstad. Han har nämligen räknat in 24 spelare i snitt på årets träningspass så här långt!
Sport • Publicerad 1 april 2005
Västra Ingelstad har fått nästan ett helt nytt lag i form av nyförvärv – att lägga till nära nog hela fjorårets trupp och det gör, så klart, att det ser allmänt bra ut. Nyförvärven är, från vänster: Jens Oskarsson, Mikael Thern, Max Nilsson, Robert Sundin, Petter Rudnert, Magnus Widell, Daniel Torshall, Mikael Holm och Mattias Andersson, Bengt Månsson, tränaren i helsvart i mitten, är också ny för året. Bild: Sigge Hansson
Västra Ingelstad har fått nästan ett helt nytt lag i form av nyförvärv – att lägga till nära nog hela fjorårets trupp och det gör, så klart, att det ser allmänt bra ut. Nyförvärven är, från vänster: Jens Oskarsson, Mikael Thern, Max Nilsson, Robert Sundin, Petter Rudnert, Magnus Widell, Daniel Torshall, Mikael Holm och Mattias Andersson, Bengt Månsson, tränaren i helsvart i mitten, är också ny för året. Bild: Sigge HanssonFoto: 

När man hälsar på olika klubbar runt om på Söderslätt och kommer in på Västra Ingelstads IS – ja, då brukar man karakterisera den föreningen som en förening som inte passar in i någon lämplig division. Och det stämmer ganska väl.

– Det ligger väl något i det resonemanget, tyvärr och det har säkert med det att göra att man här ofta har många egna i laget, menar nye tränaren, Bengt Månsson.

Annons

Bengt kommer närmast från Dalby och han förtydligar resonemanget så här:

– Jag har tränat Heleneholm tidigare och i Malmö var det i alla fall så att de lag som gick upp i division fem alltid satsade hårt med många förstärkningar utifrån.

Visst har också Västra Ingelstad från och till lyft upp många egna produkter i A-laget men det är inte hela sanningen, när det gäller ett ständigt hoppande mellan division fem och sex.

I år har man ju dessutom värvat rejält, även om de flesta själv sökt sig till klubben och Jan Persson, föreningens ansikte utåt, plockar fram en lista med nio nya namn!

– Det kan bli tio nya men Manuel Nogueira, från Hakoah, är inte spelklar, förklarar Jan.

I år är det division sex som gäller igen men målet, bland spelarna åtminstone, är att gå upp direkt igen!

Sigge Hansson

Västra Ingelstads IS

Serie: Division 6 Sydvästra B

Tränare: Bengt Månsson, ny för året från Dalby

Annons

Lagledare: Bo Tullberg

Nya spelare: Jens Oskarsson, Sollebrunn, Mikael Thern, BK Näset, Max Nilsson, Vellinge, Robert Sundin, Petter Rudnert och Magnus Widell, alla från blentarp, Daniel Torshall, Simrishamn, Mikael Holm, Hakoah och Mattias Andersson, Löddeköpinge.

Spelare som lämnat: Thomas Ordrup, Bjärred, Oskar Gissberg, inget klart med ny klubb.

Sigge Hansson

FOTBOLL V INGELSTAD
FOTBOLL V INGELSTAD
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons