Annons

Trötta och slitna men vid gott mod

Trötta och slitna, men trots allt vid gott mod. Så mötte spelarna söndagen efter bittra 1–2 mot Spanien. "Jag tror inte den här förlusten kommer att sätta några spår", säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.
Sport • Publicerad 15 juni 2008
örbundskapten Lars Lagerbäck mötte på söndagen pressen efter förlusten mot Spanien i gruppspelet vid EM i Schweiz/Österrike. Bild: Henrik Montgomery / SCANPIX
örbundskapten Lars Lagerbäck mötte på söndagen pressen efter förlusten mot Spanien i gruppspelet vid EM i Schweiz/Österrike. Bild: Henrik Montgomery / SCANPIXFoto: 

På söndagsförmiddagen samlade Lagerbäck och ledarstaben spelarna till en genomgång.

Förbundskaptenen och hans assistent Roland Andersson gick kort igenom matchen kvällen innan och valde i första hand att plocka ut de positiva bitarna.

Annons

- Vi pratade lite kort om matchen och om förutsättningarna som gäller. Vi beskrev läget inför de kommande dagarna så att de skulle ha det helt klart för sig, säger Lagerbäck. Redan vid frukosten fick han klart för sig att det mesta av besvikelsen efter David Villas segermål runnit av spelarna.

Nu är det full fokus på ödesmatchen mot Ryssland på onsdag.

- Jag tror inte en sån här förlust sätter några spår när du närmar dig Rysslands-matchen.

- Det är samma situation som vi har varit i några gånger tidigare och de här killarna är vana. Det är alltid lite av cupmatcher. Enda risken är att det här skulle sätta spår längre in, men tolkade jag läget rätt vid frukost och vid det korta snack vi hade på förmiddagen så...förutom att de var lite trötta och yrvakna så är jag helt övertygad om att det inte sätter några spår, säger Lagerbäck.

Snarare tror han att spelarna går stärkta ur förlusten när de får distans till den. Oavgjort räcker mot Ryssland, men glöm den utgångspunkten.

Lagerbäck:

- Jag tror det är väldigt svårt att spela på oavgjort. Vi ska fokusera på vårt spel och försöka vinna matchen. Sedan ska man alltid spela smart. Det är framförallt 90 minuters koncentration det handlar om.

- Har vi samma koncentration som i det två första matcherna ska vi normalt sett slå Ryssland.

Deras styrkor och svagheter?

- Ryssland försöker hålla bollen mycket, de är tekniskt skickliga, spelar relativt offensiv och öppen fotboll. Vi får väl se vad Guus Hiddink hittar på, men jag skulle tro att de följer sin tidigare spelplan. - Jag tror att det kommer att bli en relativt öppen match, med kanske lite mer böljande spel än det brukar vara i matcher som gäller så här mycket, säger han.

Annons

Och skulle det gå vägen mot ryssarna ser han verkligen fram emot att få möta Holland i Basel.

Och det på dagen fyra år efter straffsparksförlusten på Algarvekusten i kvartsfinalen 2004.

- Det blir en möjlighet till revansch och det känns alltid roligt. Holland har spelat fantastiskt bra men alla lag som går vidare från gruppspelet är bra. Under min tid har det alltid fungerat bra mot Holland och jag tror att det är ett lag som passar oss bra om det nu blir så att vi lyckas ta oss till kvartsfinal.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons