Annons

Trött Chelbat stänger av mobilen

Chakir Chelbat, arrangörsgeneralen för junior–EM i taekwondo, kan pusta ut. I söndags avslutades tävlingen efter fyra intensiva dagar i Söderslättshallen.
Sport • Publicerad 2 juni 2009
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG. Känns det skönt att det är över?

– Ja faktiskt, jag behöver vila ut mig, men allt är inte klart än. De sista gästerna åker i morgon. Hallen ska tömmas, mattorna lämnas tillbaka och transporter och tidtabeller ska passas till de sista som åker.

Annons

Hur vill du sammanfatta junior–EM?

– Vi har fått fantastisk positiv feedback. Alla säger att det har varit det bästa taekwondomästerskap som arrangerats i Europa någonsin. Allt har varit perfekt.

Du låter trött?

– Jag är helt slut. Jag har sovit ungefär en och en halv till två timmar per natt. Det har varit jättejobbigt, men det är inte bara jag; vi är 115 personer som hjälpt till.

Har det varit värt allt slit?

– Ja, jag hoppas att idrotten taekwonodo kan växa genom mig i Sverige och att även vår lilla förening i Trelleborg växer så att fler vill komma och träna taekwondo.

Blir det fler internationella taekwondomästerskap i Trelleborg i framtiden?

– Nej, nej, nej. Endast Trelleborg Open. Det här var verkligen tufft. Du anar inte hur trötta vi är.

Vad ska du göra nu?

– När de sista gästerna har åkt ska jag stänga av mobilen. Sen ska jag vila upp mig och bara ta det lugnt i tre-fyra dagar.

sydsvenskan_admin admin
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons