Annons

Trots serieseger – England missnöjd

Det var grinigt värre när Pingvin säkrade seriesegern mot Spartacus hemma på Pilevallen. Trots segern och stundtals fint spel var tränaren Rhod England missnöjd. "Jag är besviken på laget", säger han.
Sport • Publicerad 11 juli 2009
Foto: 
Inget kunde stoppa Pingvins Kim Nilsson i segermatchen mot Spartacus. Här lyckas kvicke Nilsson göra ett av sina två försök i matchen. Efter matchen menade han att sammanhållningen i laget måste bli bättre.
Inget kunde stoppa Pingvins Kim Nilsson i segermatchen mot Spartacus. Här lyckas kvicke Nilsson göra ett av sina två försök i matchen. Efter matchen menade han att sammanhållningen i laget måste bli bättre.Foto: 

TRELLEBORG. Pingvin vann seriefinalen mot Spartacus från Göteborg med 25–16 och det var egentligen aldrig riktigt spännande. Hemmalaget tog kommandot direkt och förde sedan kampen. Ändå var det frustrerat bland spelarna.

– Man måste respektera domaren, det är inte okej att gnälla, det är inte okej med efterslängar. Jag är besviken på vårt lags disciplin, säger England och tillägger:

Annons

– Matchen förstörs ju av alla varningar.

Situationen som det snackades om mest efteråt var när en hemmaspelare började svinga mot en lagkamrat. I och för sig precis efter en Spartacusreducering, men ändå i ledning 25–16. Det verkar råda allt annat än harmoni i Pingvinlägret.

– Den situationen vill jag inte kommentera förrän jag vet exakt vad som hänt, säger England.

Det spelades rugby också. Stundtals fartfylld och trevlig sådan dessutom. Efter en tidig ledning med 7–0 var Pingvin steget före och verkade ha kontroll. Mycket tack vare perioden i första halvlek när Pingvin kunde spela 15 spelare mot 12 efter tre gula kort i bortalaget. Pingvins Kim Nilsson rann på ett briljant sätt igenom bortaförsvaret och gjorde 15–3.

– Det kändes riktigt skönt. Killarna gör en jävligt bra match, vi visar fina kämpatakter.

Nilsson är blygsam. Fram tills dess att han tvingades lämna planen i början av andra halvlek dominerade han tillställningen med sin snabbhet och finess.

– Jag har snabbheten, bollkontrollen och tekniken. Men konditionen är inte bra, det var därför jag fick gå ut, säger Nilsson.

Det var bara hans tredje match i år och innan han lämnade planen hann han göra ytterligare ett försök efter att ha lurat sina försvarare på vänsterkanten. Tränare England var imponerad.

– Kim utmärkte sig verkligen i dag. Hans försök var väldigt fina. Men man måste komma ihåg att laget hjälper honom mycket, säger Rhod England.

Efter att Nilsson blivit utbytt fick han följa resten av matchen från bänken. Och trots segern var även han besviken över hur slutet av matchen artade sig.

Annons

– Vi blev trötta och frustrerade. Det är på grund av att det är så få som tränar som gör att det blir så här, lagsammanhållningen måste bli bättre.

Bortalagets tränare Jonas Ahl var inte bitter trots förlusten.

– Nej, de är bättre än oss och har mer boll i backlinjen. Det blir så ibland, säger han.

Segern gör att Pingvin nu tar med sig sex poäng in i elitserien som inleds i augusti. Kim Nilsson tror på en trevlig höst.

– Vi måste spela bättre än i dag och visst kommer det att bli tufft mot Enköping och Stockholm, men det ska inte vara några problem. Får vi in lite mer folk på träningarna blir det bra.

Härnäst väntar konditionsträning för Nilsson. Men först en efterlängtad segerdryck.

– Nu ska jag njuta av kvällen med någon bärs, fira segern, säger han.

Axel Pileby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons