Annons

Tromsös bud kan bli svårt att matcha

Vill norska Tromsö köpa Stephen Ademolu så gör klubben det. Allt talar också för att intresset är seriöst och därmed är sannolikheten stor att stjärnforwarden är förlorad för Trelleborgs FF.
Sport • Publicerad 6 juli 2005

TA-sporten har den senaste veckan rapporterat om att flera klubbar är intresserade av Stephen Ademolus tjänster. Gif Sundsvall la ett bud som snabbt nobbades och nu har den allsvenska klubben fått konkurrens från Norge.

– De ringde från klubben och sa att de är intresserade och att det kommer ett bud så småningom, säger TFF:s sportchef Lasse Larsson.

Annons

Vad har ni för dialog med Stephen?

– Han har sagt till oss att han kommer lyssna på alla bud och det är ju lite nordamerikanskt det där, att de spelar där de får mest betalt.

I klartext: TFF tror sig få svårt att matcha ett bud och det finns säkerligen fog för det. Både Sundvall och Tromsö behöver förstärka sina trupper. Båda har en svag vårsäsong bakom sig och för Sundsvalls del är skadeläget prekärt.

Men troligen får Gif svårt att matcha ett norskt bud.

Det tror Leif-Morten Olaussen på nordnorska tidningen Nordlys.

– Tromsö har värvat en back och en mittfältare. Det laget behöver är en anfallare och vill de ha Stephen så köper de honom, säger Olaussen.

Mycket talar för att så blir fallet. Tromsö var redan i fjor, när Stephen Ademolu spelade collegefotboll, intresserade att knyta kanadensaren till sig. Men TFF hann före.

En annan sak som talar för att Stephen Ademolu snart lämnar Trelleborg är att Patrice Bernier spelar i Tromsö. Bernier är landslagsman för " Kanada.

Tromsö är dessutom en kapitalstark klubb. I fjor såldes Mårten Gamst-Pedersen till Blackburn för 30 miljoner norska kronor.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons