Annons

Trolldryck ska hjälpa TFF

Gifflar till vinnarna och trolldryck i paus. Tom Prahl gör allt för att avdramatisera TFF:s dåliga start.
Sport • Publicerad 29 april 2010

– Just nu kan jag inte bara ställa krav, säger TFF-tränaren.

Den taktiska träningen ersattes av internmatcher under onsdagens träning. Inför kvällens match mot Åtvidaberg har Tom Prahl jobbat på att få spelarna på gott humör.

Annons

– Stämningen är god men det är såklart inte toppstämning där alla är glada och livet leker. Folk är pressade och funderar. Jag hoppas att det inte går troll i det, säger Tom Prahl.

Som avslutning på onsdagsträningen blev det spel fem mot fem. I gult spelade Magnus Andersson, Jonathan Asp och Andreas Wihlborg tillsammans med lärlingarna. Svart bestod av resterande seniorspelare. Samtliga spelare gick in för sin uppgift när det var på plan.

Att alla ville stå som vinnare i slutändan var tydligt. Vinnarskallen Mattias Adelstam fick till och med Tom Prahl att fixa fram ett pris till segrarna.

– Adel, om du är med i det segrande laget så får du en giffel, löd budskapet.

Spelet var tufft och jämnt. När klockan började närma sig fem stod det gula laget som segrare. Efter tre snabba mål i den sista matchen vann de med 7–4.

Belöningen var given och Tom Prahl höll sitt löfte. Efter träningen gick han runt i omklädningsrummet och delade ut gifflar. Dessförinnan hade han erbjudit trolldryck ute på planen. Om vätskan, som av spelarna beskrevs som blaskig saft, gav någon effekt lär visa sig ikväll. Inför matchen är Tom Prahl budskap till sina spelare glasklart.

– De får ta sig samman, vi kan inte tycka synd om oss själva.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons